Bijgewerkt: 23 mei 2024

8 oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
19-01-2011

Amsterdam Airport Schiphol heeft 8 oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters geopend. De oplaadpunten bevinden zich onder de traverse tussen Schiphol Plaza en Sheraton. Bezoekers, werknemers en passanten kunnen hier hun elektrische fiets en scooter gratis opladen.

De units met oplaadpunten bestaan uit een innovatieve constructie, waarbij het frame van de fiets of scooter met een vork verstevigd vast staat. Schiphol speelt hiermee in op de wens van bezoekers, van eigen werknemers en van werknemers van op de luchthaven gevestigde bedrijven. Bovendien is het een logische stap om het gebruik van elektrisch vervoer op het luchthaventerrein te stimuleren. Na een jaar wordt geëvalueerd hoeveel en hoe vaak de oplaadpunten gebruikt zijn en of eventueel behoefte bestaat aan meerdere oplaadpunten op andere locaties op de luchthaven.

Elektrisch vervoer op Schiphol

Schiphol wil het gebruik en de voordelen van elektrisch vervoer stimuleren en maakt daarbij gebruik van het logo voor elektrisch vervoer dat door de gemeente Amsterdam (Nieuw Amsterdams Klimaat) is ingevoerd. Op Schiphol rijdt per mei 2009 de Th!nk City en in november 2010 is de Tazzari in gebruik genomen. Medewerkers van Schiphol kunnen beide auto's voor zakelijk vervoer gebruiken. In november 2010 werd een participatieovereenkomst getekend voor de aankoop van nog eens twintig elektrische voertuigen dit jaar. Ten slotte rouleren sinds 2010 twee elektrische Nissan Leaf auto's onder leasewagen rijders.

Impuls aan duurzaam Schiphol

Schiphol heeft de ambitie om in 2012 CO2-neutraal te zijn en in 2020 zelf 20% van de benodigde energie duurzaam op te wekken. De inzet duurzame mobiliteit draagt hieraan bij. Zie voor een overzicht van activiteiten die Schiphol onderneemt om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de driedimensionale site www.schiphol.nl/cr-3d .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.