Bijgewerkt: 2 december 2023

7de jaar het Roze Lintje voor Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
09-08-2016

Ook in 2016 is het Roze Lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het gloednieuwe samenwerkingsverband van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center voldoet daarmee aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg en behoort tot de 83 ziekenhuizen (van de 88) in Nederland die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan, dat het centrum zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Deze criteria zijn bedoeld om de borstkankerzorg in Nederland te optimaliseren. Over de periode 2014-2015 was er speciale aandacht voor de informatievoorziening omtrent medisch wetenschappelijk onderzoek (trials) en daarmee het benutten van patiënten deelname. Een van de nieuwe criteria van de Borstkankervereniging is namelijk deelname aan wetenschappelijk onderzoek, want dit draagt bij aan de vooruitgang van de borstkankerzorg.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2016)

Het Roze Lint (Pink Ribbon) is een internationaal symbool van de voorlichting over borstkanker


Het behandelend team van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center zijn met recht trots op het roze lintje, dat al voor het zevende jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Kortom: aangenaam dichtbij.

Monitor borstkankerzorg. Het roze lintje en de criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen gecombineerd. Op basis van postcode en criteria die voor de patiënt zelf belangrijk zijn, geeft het een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen in de buurt. Met deze informatie kunnen zij samen met de huisarts een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis maken. Lees ook: Borstkankervereniging Nederland reikt roze lintje uit voor patiëntgerichte borstkankerzorg Kijk ook rond op de website: Borstkanker ZORG van VUmc en Ziekenhuis AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.