Bijgewerkt: 21 september 2023

75.000 euro subsidie voor Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2019

De gemeente Amstelveen verleent 75.000 euro subsidie aan de Schouwburg Amstelveen voor een aanpassing aan de kleine zaal. De huidige kettingtakels, waarmee toneelonderdelen worden gehesen, zijn afgekeurd en aan vervanging toe. In plaats daarvan krijgt de kleine zaal nu een trekkenwand.

'We zijn trots op onze Schouwburg. Veel inwoners, maar ook bezoekers van buiten gaan hier naar het theater. Deze subsidie is een belangrijke en noodzakelijke aanpassing aan de kleine zaal. Niet alleen voor de kwaliteit van de voorstellingen maar ook voor de veiligheid van de medewerkers.' -aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Stadsplein Amstelveen met de cultuurstrip in april 2017


De Schouwburg is één van de best bezochte culturele instellingen van Amstelveen. In 2018 bezochten 10.865 bezoekers de 94 voorstellingen in de kleine zaal en 60.977 bezoekers 142 voorstellingen in de grote zaal. De filmzaal trok in 2018 ruim 30.000 bezoekers bij 933 films. Een trekkenwand is veiliger, efficiënter, voldoet aan de ARBO eisen en geeft meer kwaliteit aan de voorstelling. Daarom werken andere theaters anno 2019 al met een dergelijke hijsinstallatie. Bijvoorbeeld Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Maar ook de grote zaal van de Schouwburg heeft er al één.

Een deel van het geld is afkomstig uit het onderhoudsbudget van de afdeling Vastgoed. Echter is dit budget niet toereikend voor de trekkenwand. Daarom komt de 75.000 euro uit de in 2006 door de Amstelveense gemeenteraad vastgestelde reserve. Hiermee kunnen culturele instellingen aanpassingen aan gebouwen bekostigen om de kwaliteit van de diensten en uitbreiden van de mogelijkheden te realiseren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.