Bijgewerkt: 28 mei 2023

700 kg zwaar illegaal vuurwerk in Amstelveen is aangetroffen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
29-12-2014

De politie heeft maandag 29 december 2014 aan het begin van de middag een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk, waaronder mortierbommen, aangetroffen in een bedrijfspand aan de Maalderij. Een 55-jarige inwoner van Amstelveen is aangehouden.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2014)

Ook mortierbommen zijn in Amstelveen aangetroffen


De politie had aanwijzingen, dat in het pand mogelijk zwaar illegaal vuurwerk zou liggen. Toen agenten op 29 december poolshoogte gingen nemen bleek dit inderdaad het geval te zijn. Naar schatting 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk werd in het bedrijfspand aangetroffen. Het vuurwerk is inmiddels in beslag genomen en veilig overgebracht naar een andere locatie. De politie doet nader onderzoek.

Mortierbom?

Mortierbommen, of shells zijn het gevaarlijkste en zwaarste soort vuurwerk, dat gebruikt wordt. Om deze reden vallen shells onder de noemer professioneel vuurwerk en mogen ze alleen worden gebruikt in vuurwerkshows door professionals. Lees meer over vuurwerk op de website van de politie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.