Bijgewerkt: 29 maart 2023

70 jaar Cobra feest in het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
14-11-2018

De kick-off op donderdag 8 november 2018 was het jaardiner van de Cobra Museum Businessclub, waarbij Ruben van Zwieten, 'de predikant van de Zuidas', als spreker de entrepreneurs meenam in het belang van zingeving in tijden van transitie. Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen ging het gezelschap vervolgens voor in een rondgang bij de nieuwe tentoonstelling Cobra 70: een meerkoppige slang.

Foto Amstelveen
(Foto Matthijs Immink/Cobra Museum - 2018)

Beeldend kunstenaar Stephanie Rhode en Herbert Raat wethouder Cultuur harken in de Zentuin van Shinkichi Tajiri in de patio van het Cobra Museum


Op vrijdag 9 november hadden meer dan honderd lokale BankGiro Loterij spelers, die het Cobra Museum ondersteunen, een exclusieve avondopenstelling met inleiding in de tentoonstelling door de conservator. Het vermaarde veilinghuis Sotheby’s hield een lezing over de ontwikkelingen in de markt van CoBrA kunst.

Zaterdag 10 november 2018 was het de beurt aan ouders, grootouders en hun (klein)kinderen om een nacht door te brengen in het museum tijdens Camping CoBrA. Een uniek evenement dat in een mum van tijd was uitverkocht en gezinnen uit heel Nederland naar het Cobra Museum trok. De camping werd geopend door Jara Zurr de onlangs benoemde kinderburgemeester van Amstelveen. Camping Cobra liep met een groot ochtendontbijt over in het laatste feestelijk evenement:

Cobra Nacht v4 from Cobra Museum of Modern Art on Vimeo.De open dag op zondag 11 november. De zondag begon met een daverend optreden van de Big Band van de Muziekschool Amstelveen en werd verder ingevuld met workshops, rondleidingen, een act van Poppentheater Amstelveen, optredens van Japanse Koto Spelers en Klassieke muziek uit India. Een mooie weerspiegeling van de rijkgeschakeerde gemeenschap die Amstelveen is. Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur opende voor publiek de tentoonstelling Cobra 70: een meerkoppige slang en mocht vervolgens onder begeleiding van de Amstelveense kunstenaar Stephanie Rhode de Zentuin van CoBrA kunstenaar Shinkichi Tajiri aanharken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.