Bijgewerkt: 5 maart 2024

6de ZAAI Amstelveen voor startende ondernemers is gestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-02-2019

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken heeft op maandag 4 februari 2019 in Nest Amstelveen de aftrap gegeven voor de 6de editie van het coachtraject ZAAI Amstelveen. ZAAI ondersteunt startende ondernemers met een pakket van coaching, masterclasses, intervisie- en netwerkbijeenkomsten met als doel hen te helpen succesvol te ondernemen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


Wethouder Floor Gordon: 'Na vijf eerdere succesvolle edities van ZAAI, gaat dit jaar opnieuw een enthousiaste groep van 20 deelnemers van start. Zij zijn geselecteerd uit een groep van 50 startende ondernemers en ZZP-ers die 0-3 jaar bezig zijn. Amstelveen is een ondernemende gemeente. Startende bedrijven zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. Met het ZAAI-programma bieden we startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen. Een versterking van de ondernemerskracht draagt in belangrijke mate bij aan een economisch sterker Amstelveen. Ook komen de starters in contact met meer ervaren ondernemers uit Amstelveen via bedrijfsbezoeken of bij de bijeenkomsten van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) doordat we met hen en de Rabobank samen werken.'Gedurende een periode van een half jaar krijgen de starters meerdere coaching sessies, gaan ze op bezoek bij verschillende ondernemers uit Amstelveen ter inspiratie en krijgen ze een aantal masterclasses. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Sales & Pitchen en Efficiënt Werken. De 20 ondernemers worden daarnaast verdeeld in intervisiegroepen, waarbij ze met elkaar aan de slag gaan met hun onderneming. Alles voor groei van de ondernemer, het met elkaar in contact komen en blijven en vooral ook veel, heel veel inspiratie.

Dit jaar is er weer een bijzondere combi van ondernemers geselecteerd. Van een videomaker, interieurstylist, vormgever, onderhandelaar tot aan een marktonderzoeker. Van eenmanszaken tot heuse BV’s. Van een starter die op een aantal vlakken nog zoekende is tot de ondernemer die al wat verder is, maar nog zo vol vragen zit en zeer blij is met het warme nest wat ZAAI biedt. Het is wederom een diverse groep, waar wij bijzonder blij mee zijn. Informatie over de 20 deelnemers aan het 6de ZAAI-programma: https://zaaiamstelveen.nl/zaai-deelnemers-2019/ . Voor informatie over het ZAAI programma kun je kijken op de site www.zaaiamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.