Bijgewerkt: 24 september 2022

62-jarige winkelier is vermoord

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland / Platform Detailhandel
10-08-2007

In de nacht van donderdagnacht 9 augustus 2007 rond 23.15 uur werden de ambulancedienst en de politie opgeroepen om naar de Amsterdamseweg, hoek Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen te komen. Aldaar, in een avondwinkel, hebben overvallers de 62-jarige winkelier Huub Krooder met een mes gestoken, die aan de gevolgen hiervan later in het ziekenhuis overleed. Het motief is nog onduidelijk omdat nog niet bekend is of er geld is meegenomen.


Avondwinkel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De avondwinkel Car Check aan de Nieuwe Kalfjeslaan 1 op 10 augustus 2007Bij dit misdrijf zijn vermoedelijk twee mannen betrokken die op een scooter het aangrenzende Amsterdamse Bos zijn ingevlucht. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid hebben de moordzaak in behandeling. Ook in mei 2006 werd de winkel al eens overvallen.

Avondwinkel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De zaak is door omstandigheden gesloten
Forensische specialisten hebben een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen met wie zij nog geen contact hebben gehad en naar mensen die informatie hebben over dit ernstige misdrijf. Het team is te bereiken via telefoonnummer 020-55-92-400.

Stijging overvallen

De koepelorganisatie van de winkeliers: Platform Detailhandel meldt in haar persbericht …”Het aantal overvallen op winkeliers is in 2007 explosief aan het stijgen met 12%. Eerdere jaren was deze vorm van winkelcriminaliteit juist flink verminderd. Het Platform Detailhandel Nederland constateert een verontrustende trendbreuk”.

“….In de eerste vijf maanden van 2007 is het aantal overvallen op winkeliers met 12% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (323 tegenover 290). In januari van 2007 was al sprake van een lichte stijging ten opzichte van diezelfde maand in 2006, maar deze werd gevolgd door een daling in februari”.

‘Echter nam het aantal overvallen in maart 2007 fors toe met 29%. Uit cijfers over april (+24%) en mei (+52%!) blijkt ook een explosieve stijging”.

Het Platform Detailhandel Nederland pleit voor een belastingvoordeel om extra investeringen in beveiliging mogelijk te maken en wil, dat de politiecapaciteit wordt verhoogd, om de overvallen terug te dringen.Update: Identiteit verdachte dodelijke steekpartij bekend

Naar aanleiding van een overval op een avondwinkel in Amstelveen waarbij een 62-jarige medewerker werd neergestoken en later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed is de identiteit van een van de verdachten vastgesteld.

Het gaat om een 16-jarige jongen, die wordt verdacht betrokken te zijn bij de dodelijke steekpartij.

Tijdens een speciaal opsporingsbericht dat in ieder geval vanaf 20.30 uur en mogelijk al eerder te zien is bij de Amsterdamse tv-zender AT5 wordt de foto van de verdachte getoond.

De vraag aan het publiek is wie weet waar deze 16-jarige jongen zich bevindt of verblijft. Indien u informatie heeft over de verblijfplaats van de verdachte of hem ziet neem dan onmiddellijk contact op met de politie.

Onderneem zelf geen actie aangezien de verdachte als gevaarlijk wordt bestempeld. Het advies aan de verdachte en de medeverdachte is, in verband met hun eigen veiligheid, om zichzelf aan te geven bij de politie.Update 2: (11 augustus 2007)

Een 16-jarige jongen, de verdachte van de gepleegde moord is op vrijdagavond 10 augustus 2007 in Amstelveen (Uilenstede) door de rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid gearresteerd.

De tweede verdachte is op zaterdagochtend 11 augustus 2007 in Amsterdam gearresteerd door een politieagent.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.