Bijgewerkt: 27 september 2022

610.000 euro beschikbaar voor energiebesparing in Amstelveen in 2021

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2021

De subsidie Energiebesparing biedt komend jaar extra energiebesparende maatregelen. In 2020 is er al veel gebruikgemaakt van de regeling. Met deze nieuwe aanpassing krijgen Amstelveners nu nog meer ondersteuning bij het verduurzamen van de woning. Er kan subsidie worden aangevraagd bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'De gemeente Amstelveen wil met de subsidie en met collectieve acties inwoners ondersteunen. De vernieuwde regeling is uitgebreid met een aantal innovatieve en duurzame oplossingen, zoals het installeren van mechanische ventilatie en glasisolatie. We verwachten dat steeds meer Amstelveners gebruiken zullen maken van de regeling. Hiermee worden de woningen in Amstelveen energiezuinig en het zorgt voor meer comfort.'

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor:

-Isoleren van de woning met HR++ of triple glas.

-Ventileren van de woning met balansventilatie.

-Duurzaam verwarmen en koelen met:

-Een warmtepompsysteem;

-Een zonneboilersysteem;

-Douche Warmte Terug Winning;

-Lage temperatuur vloerverwarming;

-Lage temperatuurverwarming convectoren.

-Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, een slimme laadpaal en PVT-zonnepanelen.

Er is voor 2021 610.000 euro beschikbaar gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies. De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. Eigenaren die in een monument wonen kunnen een aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt. De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden op amstelveen.nl/duurzaamheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.