Bijgewerkt: 26 mei 2024

5e jaar ijsbaan in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Wim van der Klauw
28-12-2010

Jaap Eden IJsbaan in het Stadshart

Het 5e jaar wordt door de ruim 60 vrijwilligers van Amstelveense Schaatsvereniging 'De Poelster' de ijsbaan op het Stadshart gedraaid. Zoals ieder jaar is het weer gezellig druk op de ijsbaan, maar dit jaar is het door de vroeg invallende vorst en de sneeuw extra zwaar.

Ijsbaan Amstelveen
(Foto 'De Poelster' - 2010)

Johan de Weerdt en zijn team


Vele kubieke meters sneeuw zijn door Johan de Weerdt en zijn team van het ijs verwijderd. De koude wind maakt het uitgeven en schoonhouden van de schaatsen soms tot een ijzige bezigheid. Maar gelukkig blijft het publiek toestromen en maakt op deze manier toch gezellig kennis met het schaatsen.

Ijsbaan Amstelveen
(Foto 'De Poelster' - 2010)

Vlnr.: Ellis van der Weerden, directeur van de Jaap Eden IJsbanen en Carin ter Weeme, Hoofd Organisatorische Zaken van de Jaap Eden IJsbanen helpen in Amstelveen met de schaatsen schoonmaken


Afgelopen donderdag kregen de Poelsterleden versterking van de Jaap Eden IJsbanen. Directeur Ellis van der Weerden, samen met Carin ter Weeme en Enzo Tom Lijnze, kwamen een middag helpen op het Stadshart. Het was een drukke middag, dus de handen moesten uit de mouwen gestoken worden, maar dit was geen enkel probleem.

Ijsbaan Amstelveen
(Foto 'De Poelster' - 2010)

De 'Poelster Dweilmachine' tijdens de test op de Stadshart ijsbaan


Donderdag werd ook het prototype van de 'Poelster Dweilmachine' uitgetest op de Stadshart ijsbaan. Aije Simons is samen met Leo Copier een echte dweilmachine aan het ontwikkelen die straks gebruikt kan worden op de Amstelveense Natuurijsbaan.

Ijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De Stadshart ijsbaan wordt goed gebruikt door vele kinderen


Er waren nog een paar kinderziektes, maar het resultaat was al veel belovend. De plannen en voorbereidingen voor de Amstelveense Natuurijsbaan zijn in volle gang, maar doordat er vorst in de grond zit (ach hoe ironisch) kan er nog niet met het grondwerk begonnen worden.

De ijsbaan op het Stadshart is geopend tot en met zondag 2 januari 2011. Daarna kan er verder geschaatst worden op de Jaap Eden IJsbanen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.