Bijgewerkt: 8 augustus 2022

5de Moving Buildings festival in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
27-10-2011

Nieuwe stadsverlichting voor Amstelveen

Begin november gaat het jaarlijkse Moving Buildings festival weer van start. Gedurende tien avonden wordt het Stadshart van Amstelveen verlicht met audiovisuele kunst. De voorbereidingen voor deze alweer 5e editie van Moving Buildings zijn in volle gang en de definitieve muziekprogrammering is inmiddels bekend. Het festival vindt plaats van 10 t/m 19 november 2011 in en rondom poppodium P60 Amstelveen.Het initiatief van poppodium P60 wordt gekenmerkt door bijzondere videoprojecties van maar liefst dertig meter lang op de façades van P60 en de Schouwburg en een interactieve vloerprojectie op het Stadsplein Amstelveen.

Het thema van Moving Buildings dit jaar is architectuur, dat door diverse (inter)nationale kunstenaars is vertaald naar audiovisuele kunst.  Van zonsondergang tot middernacht zal het stadshart van Amstelveen worden belicht en verlicht. VJ performances, video art, projection mapping en interactieve media vloeien tijdens het evenement samen om de bezoekers te inspireren.

Moving Buildings wordt gesteund en ondersteund door verschillende partijen als de Gemeente Amstelveen en de Provincie Noord-Holland. Uit naam van kunst en cultuur ontstaan er interessante samenwerkingen tussen diverse organisaties binnen de stad. Het Cobra Museum bijvoorbeeld, zal tijdens het festival aandacht besteden aan Moving Buildings met een mini-theater voor audiovisuele kunst in het museum. Ook in de Bibliotheek zijn werken te bezichtigen die een directe link hebben met het thema.

Dit jaar wordt met het festival ook het tienjarig jubileum van P60 gevierd, reden genoeg voor de organisatie om groots uit te pakken tijdens de openingsceremonie op donderdag 10 november. De muziekprogrammering van P60 sluit tijdens het festival aan op Moving Buildings 2011.

De bands en artiesten zijn reeds bekend. Viral Radio presenteert onder meer grote internationale namen als ambient act Biosphere (Nor), electronica duo Raime (Uk) en de franse multi-instrumentalist Pierre Bastien (Fr). Daarnaast vinden er optredens plaats van de japanse j-rock formatie The Fool en dubstep DJ's Gemini (UK) en The Others (UK).

Kortom, reden genoeg om tijdens het Late Night Shoppen tot 23:00uur, of na het dineren spontaan een kijkje te nemen. De openingsceremonie van festival Moving Buildings gaat donderdag 10 november 2011 om 20:00 uur op het Stadsplein van start.

Voor meer informatie over het tiendaagse festival Moving Buildings, bezoek www.movingbuildings.nl . Kaarten voor de diverse concerten en dansnachten, zijn verkrijgbaar via www.P60.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.