Bijgewerkt: 29 september 2023

59ste nationale Boomfeestdag op Speelboerderij Elsenhove

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2016

Woensdag 16 maart 2016 werd in heel Nederland de Boomfeestdag gevierd. In 75% van de gemeenten werden er door kinderen bomen geplant als onderdeel van dit Feest van de Natuur.

Op de Boomfeestdag woensdag 16 maart plantten 31 leerlingen van de International School of Amsterdam bomen en struiken in de vernieuwde tuin van het woonhuis van Speelboerderij Elsenhove. De speelboerderij bestaat dit jaar 40 jaar. De koningslinden aan weerszijde van de ingang werden als eerste geplant. Het aangezicht van Elsenhove onderging een metamorfose. Uit ontwerpen van vier studenten van het Wellantcollege in Aalsmeer is het nieuwe tuinontwerp van Michel Lommerse gekozen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Ruud Oosterhof, afdelingshoofd Wijkbeheer Zuid van de gemeente Amstelveen, teamleider van Natuur- en Milieueducatie plant met kinderen de nieuwe bomen op Elsenhove


Hij heeft zijn ontwerp gebaseerd op 17e en 18e -eeuwse tuinen van boerderijen langs de Amstel. Hij koos voor planten die rijk bloeien: prettig om naar te kijken voor de circa 100.000 bezoekers die Elsenhove jaarlijks ontvangt en ook goed voor vlinders en honingbijen. In de haag achter de stal staan meidoorn, sleedoorn, veldesdoorn, vlier en koebraam. Hier kunnen vogels veilig een nest in bouwen. Vanuit de Amstelveense heemparken zijn enkele volwassen koningsvarens overgebracht en in de tuin geplaatst. De kinderen zongen voorafgaand aan het planten een zelfgemaakt Boomfeestdaglied: 'Please, please, please, care for the trees'. Elk jaar planten in Nederland 115.000 leerlingen zo'n 200.000 bomen tijdens Boomfeestdag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.