Bijgewerkt: 26 september 2023

59ste Bloemencorso Aalsmeer

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Aalsmeerse Bloemencorso
24-08-2006

Vrijdag 1; zaterdag 2; en zondag 3 september 2006 trekt een kilometerlang bloemenlint van Aalsmeer, via Amstelveen, Badhoevedorp en Hoofddorp terug naar de thuisbasis. Ruim een miljoen bloemen op een mobiel presenteerblad, aangeboden door honderden vrijwilligers van zeventien comités uit Aalsmeer en omstreken aan de honderdduizenden toeschouwers langs de route. Die route wordt op zaterdag afgesloten met een verlicht Corso door het centrum van Hoofddorp, voorafgegaan door een 'Corsoboulevard' bij het gemeentehuis. Zondag 3 september kan de bloemenpracht rustig in Aalsmeer bewonderd worden als de hele stoet langs het water van de Westeinderplas opgesteld staat tijdens een tweede 'Corsoboulevard'.

Bloemencorso Amstelveen(Bloemencorso collectie - 2006)

Het logo van het Aalsmeerse Bloemencorso 2006In het motto "BLOEMEN TONEN onze WERELD" wordt meteen de toon gezet van het 59ste Aalsmeerse Bloemencorso. Een bonte stoet die, met meer dan een miljoen bloemen en planten op zeventien enorme praalwagens, een fleurige en muzikale wereld aan de toeschouwers voorbij laat trekken. Van Chinese Dragon in het oosten tot Cuba Libre in het westen, en van Polar Ice in het barre noorden tot Dutch Down Under in het verre zuiden. Op elke wagen wordt een deel van de wereld in bloemen uitgebeeld en klinkt muziek die bij dat gebied hoort. De wereld in tonen en bloemen.

Naast de praalwagens rijden ook rijk met bloemen versierde personenauto's mee. Het Aalsmeers Bloemencorso wordt alom erkend als de showcase van de laatste trends die Nederland Bloemenland op het gebied van bloemsierkunst te bieden heeft. Wie op het gebied van bloemen en planten bij de tijd wil blijven, mag dit gewoonweg niet missen!

Vrijdag 1 september:

KUDELSTAART, PREVIEW, OPENING EN VERLICHT CORSO

Het corso vertrekt om 13.30 uur vanuit Aalsmeer-Hornmeer naar Kudelstaart waar om 14.15 uur een rit door het dorp begint. Na een rondje om de kerk wordt teruggereden naar Aalsmeer.

In Aalsmeer maakt de stoet een rondje door het centrum en verzorgt om 16.30 uur een speciale parade langs tribunes voor sponsors en inwoners van de Aalsmeerse zorgcentra. Maar ook alle andere bezoekers kunnen op het Raadhuisplein een fraaie preview krijgen van het corso in vol daglicht.

Vanaf 19.00 uur staat de hele stoet vrijdag opgesteld in het centrum van Aalsmeer. Nadat 's avonds om 20.30 het verlicht kindercorso over het Raadhuisplein is getrokken, vindt daar om 21.00 uur de officiële opening van het 59ste Aalsmeerse Bloemencorso plaats. Aansluitend slingert het feeëriek verlichte bloemenlint zich door het bloemendorp met een primeur voor de nieuwe bewoners van de Aalsmeerse wijk Nieuw Oosteinde.

Zaterdag 2 september:

PARADE, CORSOBOULEVARD en VERLICHT DOOR HOOFDDORP

Zaterdagochtend vertrekt het Bloemencorso vanaf Tuincentrum het Oosten naar Amstelveen. Eerst wordt Westwijk om 10.30 uur aangedaan en om 11.00 uur passeert de swingende bloemenstoet het Oude Dorp bij het Gemeentehuis van Amstelveen (ook een primeur) om koers te zetten naar Badhoevedorp. Om 13.00 uur is de stoet bij het Generaal Snijdersplantsoen.

Vanuit Badhoevedorp gaat de stoet zonder figuratie naar Hoofddorp waar het wordt opgesteld op de Parkeerplaats tussen het Gemeentehuis en de Kruisweg. Nog een primeur: vanaf 17.00 tot 20.00 uur wordt daar een 'Corsoboulevard' gehouden. Omlijst door de muziek die bij de verschillende praalwagens past, wordt op en rond de wagens door honderden figuranten een scala van uiteenlopende optredens verzorgd, er worden demonstraties gegeven en spelletjes gespeeld. Om 20.30 uur volgt dan een verlichte parade door het centrum van Hoofddorp waarna de stoet vanuit de Haarlemmermeer terugkeert naar Aalsmeer.

Zondag 3 september:

CORSOBOULEVARD WESTEINDERPLAS

Zondag staat het bloemencorso in z'n volle glorie opgesteld langs de Westeinderplas van 12.00 uur tot 17.00 uur. Deze kleine kilometer lange bloemenweg (Italiaans voor weg is: corso) wordt dan omgedoopt in 'Corso Boulevard'. Vanaf de praalwagens vormen de 'TONEN' van de wagens muziek voor het oor, terwijl de 'BLOEMEN van onze WERELD' een lust voor het oog zijn.

Op alle wagens wordt door de honderden figuranten een spel gespeeld en er valt van alles te doen, ook voor kinderen. Vanaf gezellige terrasjes aan de 'Corsoboulevard' hebben bezoekers een prima zicht op de tientallen boten en bootjes die vanaf het water het Bloemencorso komen bewonderen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.