Bijgewerkt: 20 maart 2023

54 Amstelveense kunstenaars actief tijdens de Atelierroute 2018

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen/Platform C
29-08-2018

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 openen 54 Amstelveense kunstenaars hun deur voor het publiek: de 27ste Atelierroute van Amstelveen. U bent op deze dagen van 11.00 tot 17.00 uur welkom in de individuele ateliers of op de gezamenlijke locaties, zoals A24, Ateliers 2005 en ANNA. Er worden schilderijen, tekeningen, sieraden en beelden getoond. Daarnaast is er fotografisch werk, glaskunst en nog meer te zien. Voor de kunstenaars een mooie gelegenheid om hun werk te tonen. Voor de bezoekers een bijzondere kans om de ateliers te zien. Tijdens de atelierroute kun je kijken en vragen stellen. De getoonde werken zijn bovendien meestal te koop. En overal wordt wel een glaasje wijn of fris geschonken. Dus stap op de fiets en maak er een kunstig weekend van!Centrale Expositie. De overzichtstentoonstelling – voorafgaand aan de atelierroute – is van 8 september tot en met 7 oktober 2018 te zien bij Platform C | Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein in Amstelveen. Elke kunstenaar is op deze expositie vertegenwoordigd met één werk. Dit overzicht maakt het makkelijk om vooraf een selectie te maken van de kunstenaars die je wilt bezoeken en een interessante route uit te stippelen. De expositie zal in die periode geopend zijn tijdens de openingsuren van Platform C.

Start Atelierroute. De atelierroute wordt op vrijdag 5 oktober om 16.00 uur in de Kunstuitleen geopend door Herbert Raat, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amstelveen. Ook de deelnemende kunstenaars zijn dan aanwezig. U bent van harte welkom! Platform C verzorgt in diverse ateliers extra activiteiten op het gebied van muziek en poëzie. Kijk naar de kunst en luister naar een muzikaal duet of een dichter.  Meer informatie hierover vind je op de website van de atelierroute: www.atelierrouteamstelveen.nl

Deelnemende kunstenaars: Dirk Annokkeé, Joep Backhuijs, Ans Bakker v.d. Pluijm, Sharon van den Berg, Henka Bohlander, René Bruinsma, Rob Brünnmayer, Nicole van Buuren, Jan van Diemen, Julia dos Santos Baptista, Helena van Essen, Hans Fransen, Ramaz Goiati, Eerbetoon Toon de Haas, Inbar Hasson, Sophia Heeres, Dick Houweling Ma Hui, Liujianming Sanna Kaper, Mali Klein, Paul Kiimecki, Ria Kooij, Tjits van der Kooij, Pascale Lefebvre, Peter Mazereeuw, Sunny Neeter, Ingeborg Oderwald, Peter Oosterhout, Marijke van Oostrum, Conny Ostendorf, Herman Pijnaker, Vanessa Rademaker, Stephanie Rhode, Paul van Riel, Hanneke Rijks, Norman Roemer, Du Rongkun, Tamar Rozenblat Goiati, Neely Schaap, Pieter Schmits, Tamar Shilo, Astrid Stoffels, Peter Veltman, Ella van de Ven, Jan Verschoor, Cristina Villalba, Maja Vucetic, Annette van Waaijen, Heidi Wallheimer, Desireé Wijgman, Dragon Zheng Joki Zijlemaker, Corry Zwart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.