Bijgewerkt: 25 april 2024

52,4 decibel gemeten in Westwijk op 6 augustus 2022

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amstelveenweb
06-08-2022

52,4 decibel geluidssterkte gemeten in Westwijk aan de Schweitzerlaan op ongeveer 3,5 kilometer afstand om 22 uur 35. Het is de geluidsproductie van het Dekmantel Festival in het Amsterdamse Bos op 6 augustus 2022.

Tijdens het Dekmantel Festival dat vanaf vrijdag 5 augustus op het Land van Bosse en op het Radarterrein in het Amsterdamse Bos begon en duurt tot en met zondag 7 augustus 2022, 'doet men zijn uiterste best om zo weinig mogelijk overlast voor de omwonenden, onder wie veel Amstelveners, te veroorzaken'- zei directeur Boye ’t Lam een paar dagen eerder.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

52,4 decibel geluidssterkte gemeten om 22 uur 34 van de geluidsproductie van het Dekmantel Festival

Het aangekondigde gedetailleerd geluidsplan werkt al jaren niet meer en tijdens een festival mogen de DJ’s geluid produceren tot 75 decibel en voor de bastonen tot 85 dB, maar als van 3,5 kilometer afstand bijvoorbeeld, in Westwijk en Bovenkerk, de bewoners regelmatig meer dan 60 tot 70 decibel meten, dan rijst de vraag: hoe is dat mogelijk? Dat is alleen mogelijk als bij de bron minstens 100 decibel wordt geproduceerd.

Waarom de gemeente Amstelveen al jaren niet ingrijpt is voor onze redactie en vele buurtbewoners een raadsel. Sommigen willen een petitie van tegenstanders opstarten om een einde te maken aan deze ongezonde feesten in een natuurgebied.


De prijs van de evenementenvergunning zou ook vertienvoudigd kunnen worden, om de organisatoren op andere gedachten te brengen. Als ze ongeveer in plaats van 7.000 euro 70.000 euro moeten neertellen voor de evenementvergunning, is het goed mogelijk dat de locatie van het festival in het bos, naar een andere plek zal verhuizen. Ergens waar buurtbewoners geen last hebben van de vreselijk eentonige en keiharde elektronische drums, want van 3,5 kilometer afstand is er geen enkele ander geluid te horen en dat is ook al voor het derde jaar.

Op de website van het festival is te lezen dat alle tickets zijn verkocht: voor drie dagen 155 euro per stuk. Als er pak weg 20.000 bezoekers zijn, komt dat neer op meer dan 3 miljoen euro, dus de financiële ruimte is groot genoeg voor de organisatoren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.