Bijgewerkt: 23 mei 2024

50 euro boete bij vuil op straat

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-12-2005

Zomaar uw vuil op straat gooien kan binnenkort een dure aangelegenheid worden. Een blikje, pakje sigaretten of zelf een peuk kunnen de aanleiding zijn voor een bekeuring.

De politie mag namelijk een boete opleggen van 50 euro aan iedereen die betrapt wordt op het weggooien van afval op straat.

Tijdens de eerste fase zal de politie het afdoen met een waarschuwing en de overtreder aanspreken op zijn of haar gedrag. In de tweede fase is het lik-op-stukbeleid van toepassing. De veroorzaker kan dan zonder enige discussie de aangekondigde boete van 50 euro tegemoet zien.

De politie heeft een paar zogenoemde 'hot spots' aangewezen waar de komende tijd handhavingacties gehouden zullen worden. Dit zijn plaatsen in Amstelveen die bekend staan om de grote hoeveelheid zwerfafval en .waar extra controle gewenst is. Plekken waar veel jongeren zijn of bij elkaar komen, zo lijkt het.

Het betreft onder andere De Meerkamp, ROC, Panta Rhei, Pandorra, P60, Uilenstede en op de route van V & D naar KPMG. Het initiatief van de actie ligt in eerste instantie bij de gemeentelijke milieupolitie. Zij is voorstander van preventieve handhavingacties maar mag ook de boete opleggen en zal, bij aanhoudende problemen, de hulp van de politie inroepen.

Samen zullen ze dan het probleemgebied nauwlettend in de gaten gaan houden. Als de jongere dus liever z'n geld besteedt aan beltegoed, cd-tjes, games, dvd's of een avondje uit, dan houdt hij zijn afval bij zich of deponeert hij het in de daarvoor bestemde (afval)bakken.

Daarmee zorg hij/zij niet alleen goed voor z'n eigen portemonnee maar ook voor een schoner Amstelveen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.