Bijgewerkt: 23 mei 2024

4de editie 'Schakers van Formaat' in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Maarten Langen
20-05-2018

Op zaterdag 9 juni 2018 komen schaakmeesters Jan Timman en Hans Böhm voor de vierde keer naar het Stadsplein in Amstelveen voor 'Schakers van Formaat', de simultaan met grote stukken en borden. Zij krijgen ditmaal versterking van grootmeester Loek van Wely, de huidige Nederlands kampioen. Nieuw dit jaar zijn de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’, speciale schaakborden voor jonge kinderen en een groot led-informatiescherm. Hoofdsponsors zijn wederom het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente Amstelveen. Schaakvereniging KLM Pegasus uit Amstelveen ondersteunt de organisatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Schakers op het Stadsplein Amstelveen op 10 juni 2017


De drie topschakers spelen wederom met grote schaakstukken op 12 borden van 4 x 4 meter. Timman, Van Wely en Böhm spelen ieder tweemaal tegen een gemêleerd gezelschap van huis- en clubschakers uit Amstelveen en wijde omgeving. Elk team bestaat uit twee à drie personen. Zij mogen onderling overleggen over hun zetten, uiteraard zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Nieuw dit jaar is de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’ van Joyce van der Meijden. Ook zijn er speciale schaakborden voor jonge kinderen. De organisatie onderzoekt verder de mogelijkheid dat enkele kunstenaars tekeningen of sculpturen gaan maken van de schakers en hun partijen. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om zich tijdens ‘Schakers van Formaat’ tegen een kleine vergoeding te presenteren op een groot elektronisch scherm.

De wethouder sport van Amstelveen verricht om 10.30 uur de opening. Om 10.45 uur starten de eerste partijen van Jan Timman en Hans Böhm. Om 13.00 uur beginnen Loek van Wely en Hans Böhm aan hun sessie. Rond 15.15 uur nemen Timman en van Wely de derde cyclus voor hun rekening. Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. Net als de drie voorgaande jaren verwacht de organisatie weer veel publiek op het Stadsplein. Geïnteresseerden die een of meer partijen willen spelen, kunnen zich gratis aanmelden bij organisator Maarten Langen, tel. 06 – 203 70 225, e-mail maarten@infostop.nl. Vriendelijk verzoek hierbij de gewenste sessie aan te geven.

Mochten er nog schakers zijn die graag willen meedoen en zich nog niet hebben opgegeven, dan gelieve dat even middels bovenstaande e-mailadres kenbaar te maken. Het wordt een erg mooie uitvoering van Schakers van Formaat zaterdag 9 juni, met veel nieuwe elementen, zo gaat onder andere Ajax aanvoerder Joël Veltman schaken tegen Loek van Wely. En voor de liefhebbers, om 17:45 krijgen jullie weer de jaarlijkse 'simultaan' borrel aangeboden. Kortom; komt allen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.