Bijgewerkt: 2 december 2023

45 activiteiten tijdens het 24H Amstelveen evenement

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2019

Op zaterdag 25 mei 2019 is iedereen welkom tijdens het nieuwe evenement 24H Amstelveen op 45 locaties in de stad. Bewoners en bezoekers van alle leeftijden kunnen dan op ontdekkingstocht in Amstelveen. Ervaar, proef en leer wat Amstelveen te bieden heeft. Een kijkje achter de schermen, leuke workshops, kunst en cultuur, natuur, muziek en nog veel meer. Amstelveen staat namelijk 24 uur lang in de schijnwerpers. De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis.  Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd is het voor inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveenweb.com - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Het evenement 24H Amstelveen is voor de eerste keer buiten Amsterdam, waar amsterdam&partners, voorheen Amsterdam Marketing, het al een aantal jaren organiseert. Het wordt een heel mooi event en ik ben trots op de programmering. Het is heel mooi dat er centraal op ons Stadsplein een festivalhart is met gedurende de dag diverse activiteiten. Ik wens iedereen al vast veel plezier tijdens dit event en geniet 24 uur van ons mooie Amstelveen.'

Geerte Udo, directeur amsterdam&partners: 'De eerste editie van 24H Amstelveen is een feit. Het programma ziet er heel goed uit. Uit ervaring weten we dat 24H een laagdrempelig en leuk evenement is om buurten en elkaar te leren kennen! Benieuwd naar de reacties vanuit Amstelveen!

Op het Stadsplein, bij de fontein en Day Foodbar is het kloppende festivalhart van 24H Amstelveen. 25 mei is ook de verjaardag van Amstelveen, vandaar dat de programmering op het Festivalhart volledig in het teken staat van de verjaardag en historie van Amstelveen. De Vereniging Historisch Amstelveen heeft meegedacht over de invulling van twee grote black boxen die op het Stadsplein staan. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken naar de Akte van Amstelveen, de Kogel uit ‘het huis met de kogel’ en informatie over van de aanleg heemparken door tuinarchitect Broerse.BV Amstelveen verzorgt twee talkshows over de historie van Amstelveen met een humoristische insteek. Om 10.15 uur snijdt Burgemeester Eenhoorn een grote taart aan en vervolgens schuift hij aan bij de eerste talkshow om 10.30 uur. Bij de 2de talkshow om 16.00 uur is wethouder Floor Gordon aanwezig. Daarnaast zijn er nog vele andere optredens en acts om de verjaardag van onze stad te vieren. Zo is er dans van sportschool Buenting, optredens van de Internationale School en de muziekschool, Indiase Bollywood dans en een jazzband.

Kom tijdens de 24H Amstelveen zo veel mogelijk met de fiets. Niet alle locaties hebben veel parkeerplaatsen. Op diverse plaatsen worden werkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in Amstelveen te verbeteren. Hiervoor zijn omleidingsroutes aangegeven. Kijk voor alle werkzaamheden op www.amstelveen.nl/werkinuitvoering. Ben je benieuwd? Kijk voor het hele programma op www.24h.nl/Amstelveen Facebookpagina: 24H Amstelveen Twitter: #24HAmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.