Bijgewerkt: 17 juni 2024

435.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
11-09-2012

Aalsmeer - De 11de Pre Ride for the Roses, een initiatief waar de hele sierteeltsector aan meedoet, leverde dit jaar 435.000 euro op. Dit bedrag maakt een aanzienlijke deel uit van de totale recordopbrengst van de Ride for the Roses, dat uitkwam op 2.100.000 euro.

De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding en wordt besteed aan onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor prostaat- en blaaskanker. Na vijftien verreden edities van de Ride for the Roses staat de teller op een totaalopbrengst van tien miljoen euro.

Vanuit de sierteeltlocaties in Aalsmeer, Bleiswijk, Ede, Eelde, Naaldwijk, Rijnsburg en Herongen/Venlo, reden alle Pre Ride-teams naar FloraHolland in Naaldwijk; de start- en finishlocatie van de officiële Ride for the Roses. De Pre Ride vindt de dag voor het officiële evenement plaats.

De deelnemers werden door de burgemeester van gemeente Westland Sjaak van der Tak op zaterdag 8 september onthaald en toegesproken. De teamcaptains van de Pre Ride-teams presenteerden op zondag 9 september 2012 na afloop van het evenement de totaalopbrengst van 435.000 euro. Ger Kamps, teamcaptain van het team Herongen/Venlo, kreeg een persoonlijk dankwoord voor zijn actieve deelname en inzet voor tien jaar Pre Ride en tien jaar teamcaptain.

Acties voor sponsorgeld

De Pre Riders van FloraHolland en Plantion hebben de afgelopen maanden veel acties georganiseerd om geld binnen te halen voor het goede doel. Dit jaar hebben de benefietveilingen, mede dankzij de steun van kwekers en inkopers, veel geld opgebracht. Ook de speciale actie met rozen bij een landelijke retailketen en de bloemistenactie brachten een aanzienlijk bedrag op.

Daarnaast kwam nog een flink bedrag tot stand dankzij shirtsponsoring, gesponsorde kilometers, giften van vrienden en familie, het veilen van bloemarrangementen, fietsen en gesponsorde logo’s op de Ride for the Roses-vrachtwagen.

Editie 2013

De 16e editie van het bijzondere wielerevenement vindt plaats in Ede op 8 september 2013 met als start- en finishlocatie de vestiging van Plantion. De omgeving van Ede biedt schitterende fietsroutes. Vanaf november start de inschrijving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.