Bijgewerkt: 25 april 2024

3de editie Diwali festival op het Stadsplein van Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2011

Kleurrijk en spectaculair Indiaas Diwali festival in Amstelveen

Op zaterdag 22 oktober 2011 vindt voor de derde keer het Diwali festival plaats op het Stadsplein in Amstelveen. Na twee succesvolle Diwali festivals in 2009 en 2010 organiseren de gemeenten Amsterdam en Amstelveen in samenwerking met KPMG en Indiase ondernemers opnieuw het kleurrijke Indiase culturele evenement.

Diwali, ook wel “lichtjesfeest” genoemd, is voor Indiërs één van de belangrijkste jaarlijkse feesten. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd - aangestoken. De lichtjes symboliseren de overwinning van het goede over het kwade. 

Diwali  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Diwali festival 2009 in Amstelveen


Voor ieder wat wils

Het Stadsplein wordt op 22 oktober opnieuw omgetoverd tot een kleurrijk Indiaas feestterrein, waar jong en oud vanaf 12.00 uur kunnen genieten van een breed en afwisselend programma. Ook zijn er talrijke kraampjes aanwezig waar heerlijke gerechten, sieraden en andere producten te koop zijn.

Naast vele interactieve workshops, Indiase en Nederlandse dansoptredens en muzikale omlijsting verwelkomt het Diwali festival dit jaar de Indiase muziekster Navin Kundra uit de Star TV stal (www.uk.startv.com). Het festival biedt ook dit jaar weer plaats voor twee bijzondere liefdadigheidsprojecten.

Het eerste is het Eco-trust project dat kansarme kinderen steunt met zorg en onderwijs en hen weer een toekomst biedt (www.ecotrust.nl). Tweede is de Alphabetclub die scholenbouw financiert uit diverse initiatieven (www.thealphabetclub.org). Om 19.00 uur wordt het festival afgesloten met een bijzondere lasershow.

Indiase buren

Met het Diwali festival wil de organisatie de groeiende Indiase gemeenschap in de regio Amsterdam een warm welkom heten én de niet-Indiase bewoners kennis laten maken met de Indiase cultuur. Door de toename van het aantal Indiase bedrijven in de Amsterdamse regio, is het aantal Indiase kenniswerkers hier woonachtig de afgelopen jaren meer dan verviervoudigd.

Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door amsterdam inbusiness en diverse sponsoren, zoals KPMG, PwC, DHL Express, Incredible India!, Bridging the Gap Foundation, Tata Consultancy Services, Tata Steel, ABN AMRO, ING, Allen en Overy LLP, ANT, Hotel Atlas, Godavari Biorefineries, Star TV, Apollo Vredestein, De Vreede advocaten en Infosys. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.diwalifestival.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.