Bijgewerkt: 2 oktober 2023

3D beeldje van jezelf, of kinderen bij HEMA Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: HEMA
30-06-2014

Donderdag 3 juli 2014 vindt bij het HEMA filiaal in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen tijdens het Late Night Shopping Event een primeur plaats. Je kan in een fractie van een seconde een 3D scan van jezelf, of je kinderen laten maken, waarvan vervolgens een beeldje gefabriceerd wordt. HEMA is hiermee de eerste Nederlandse retailer die in deze nieuwe markt stapt. Bij aanschaf van dit beeldje ontvangt de klant tevens een link naar een digitale 3D foto, voor een 360 graden weergave op tablet, pc of smartphone. De 3D scans kunnen gemaakt worden op donderdag 3 juli 2014 van 18 - 23 uur en vrijdag 4 juli en zaterdag 5 juli tijdens reguliere openingstijden. Alle informatie is te vinden op www.hema.nl/3d-scannen

Hoe werkt het scannen?

De zogeheten Scanlounge is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee in een fractie van een seconde met 68 hoge resolutie camera's de opname van je gehele lichaam gemaakt wordt. Deze beelden worden nadien omgezet naar een full colour 3D bestand. Deze methode van scannen op locatie is uniek.Hoe werkt het printen?

Na de scan worden de beelden in een aantal stappen tot een printbaar bestand omgezet en worden vervolgens naar de 3D kleurenprinter gestuurd. Tijdens het printproces wordt een (rechthoekig) laagje gipspoeder telkens op een ander laagje poeder gelegd. Na elke laag wordt de poeder op de gewenste plekken met een bindmiddel verhard en waar nodig met een inkjet van kleur voorzien. Dit wordt herhaald, totdat een heel object in 3D is ontstaan.

Als alle lagen zijn verwerkt resteert een bak poeder, waarin het 3D geprinte beeldje zich bevindt. Deze wordt er dan uitgehaald, schoongemaakt en voor de stevigheid van een lijm, of waslaag voorzien. Het niet gebruikte poeder kan worden hergebruikt en heeft tijdens het printproces als ondersteunend materiaal gewerkt. Het beeldje wordt geleverd op een voetje met, of zonder HEMA logo en kan binnen drie tot vier weken opgehaald worden in het HEMA filiaal, winkelcentrum Stadshart  Amstelveen. De speciale HEMA uitvoering is tijdens deze dagen verkrijgbaar voor € 59,-.

3D ontwikkeling

Na de introductie door HEMA van 3D producten als sieraden en telefoonhoesjes is een 3D scan en 3D print van jezelf, of familie de volgende stap in deze ontwikkeling. De mogelijkheden van 3D printen sluiten naadloos aan bij het uitgangspunt om gepersonaliseerde producten beschikbaar te maken voor iedereen. Daarnaast draagt HEMA design en technologische vernieuwingen een warm hart toe. De producten en mogelijkheden van 3D geprinte producten sluiten dan ook perfect aan.

3D scannen, waar en wanneer:

Waar: HEMA filiaal, winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Wanneer: Donderdag 3 juli 2014 van 18 - 23 uur. Vrijdag 4 juli van 8.30 – 19 uur. Zaterdag 5 juli van 9 – 18 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.