Bijgewerkt: 3 juni 2023

381 kilogram heroïne in beslag genomen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
28-05-2015

De politie heeft woensdag 27 mei 2015 in Amstelveen vijf mannen aangehouden die verdacht worden van heroïnehandel. De mannen bevonden zich op het moment van aanhouding in een loods op een bedrijventerrein in de gemeente Amstelveen.

Aanleiding tot de aanhoudingen vormt het onderzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche. Dat werd opgestart na informatie, dat een partij heroïne vanuit Turkije onderweg was naar Nederland. Een van de aangehouden verdachte was in verband met deze zending heroïne recent vanuit Turkije naar Nederland gevlogen en verbleef tijdelijk in een hotel in Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Voorbereiding van heroïne voor injectie. Heroïne, stofnaam diacetylmorfine, is een kleurloos, geurloos, bitter smakend opiaat. Het is de 3,6-diacetylester van morfine. De stof komt voor als een wit poeder, of bruine, stugge kristallen, die zeer goed oplosbaar zijn in water. In de hersenen worden er één, of twee acetylgroepen van diacetylmorfine afgesplitst, waardoor 6-mono-acetyl-morfine (6-MAM) en morfine ontstaan. Volgens het Jellinek kliniek kost een gram heroïne tussen de 25-35 euro, dus de marktwaarde van de in beslaggenomen drugs is ongeveer 10 miljoen euro


De partij heroïne werd op woensdag 27 mei 2015 door de politie in een loods aangetroffen en in beslag genomen. De heroïne zat verborgen in pallets met geprepareerde vellen papier. De verdachten waren op het moment van aanhouding bezig de pakketten heroïne uit de deklading te halen. Vermoedelijk was de heroïne bestemd voor meerdere afnemers. In totaal werd 381 kilogram heroïne in beslag genomen.

Politie en justitie vermoeden, dat er eerdere soortgelijke zendingen door deze groepering in Nederland zijn ingevoerd, waarbij heroïne is binnengesmokkeld. Bij het doorzoeken van enkele woningen in Amsterdam en een bedrijfspand in Zaandam werd onder meer administratie en communicatieapparatuur inbeslaggenomen. De verdachten worden vrijdag 29 mei 2015 voor de rechter-commissaris in Rotterdam voorgeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.