Bijgewerkt: 19 mei 2024

381 kilogram heroïne in bedrijfspand aan de Noorddammerweg

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
26-06-2015

Op 26 juni 2015 is op last van burgemeester Mirjam van 't Veld een bedrijfspand aan de Noorddammerweg voor drie maanden gesloten. In pand heeft de politie een grote hoeveelheid heroïne gevonden. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van het bedrijfspand betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

De partij heroïne van 381 kilogram werd op woensdag 27 mei 2015 door de politie in het bedrijfspand in beslag genomen. De heroïne zat verborgen in pallets met geprepareerde vellen papier. In deze zaak heeft de politie vijf mannen aangehouden. Aanleiding tot de aanhoudingen vormde het onderzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche. De gemeente heeft naast de huurder, ook de eigenaar aangeschreven.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Deze grote vondst is voor mij aanleiding om de eigenaren van vastgoed in het buitengebied aan te schrijven. Het is belangrijk hen te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Een goede screening van huurders is zo ontzettend belangrijk. Dat helpt enorm in het voorkomen van illegaal gebruik van panden en/of woningen. Daarnaast is het belangrij dat verhuurders tijdens de huurperiode regelmatig toezien op het feitelijke gebruik van het pand.”
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.