Bijgewerkt: 15 augustus 2022

380 COVID-patiënten op de IC en 1.605 in de kliniek

Nieuws -> Gezondheid

Bron: LCPS
15-11-2021

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1.985 op maandag 15 november 2021 meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 122 meer dan gisteren. Daarvan liggen er 380 op de IC, 3 meer dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 1.605 in de kliniek, 119 meer dan gisteren. Er zijn gisteren 6 bovenregionale verplaatsing van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het LCPS.

Nieuwe opnames. Vandaag zijn er 244 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 26 meer dan gisteren. Van de nieuwe COVID-patiënten zijn er 26 opgenomen op de IC, 6 minder dan gisteren en 218 in de kliniek, 32 meer dan gisteren. Het gemiddeld aantal nieuwe opnames is afgelopen week gestegen voor de kliniek, op de IC is dit min of meer stabiel gebleven. Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is het noodzakelijk dat het aantal besmettingen snel omlaag gaat: “Het aantal besmettingen is historisch hoog en een onderschatting van het werkelijke aantal. Het is zaak dat deze trend wordt gekeerd. Dat kan onder meer door een boostervaccinatie.”

Foto Amstelveen
(Bron LCPS - 2021)

De afgelopen 24 uur zijn 26 nieuwe COVID-patiënten opgenomen op de IC. Dit zijn 6 patiënten minder dan gisteren en is lager dan het weekgemiddelde


Bezetting Intensive Care. De totale bezetting op de Intensive Care is met 16 toegenomen naar 829 patiënten. Op de IC liggen nu 380 COVID-patiënten, 3 meer dan gisteren en 449 non-COVID-patiënten, 13 meer dan gisteren. De COVID-bezetting op de IC is de afgelopen week gestegen.

Bezetting kliniek. De totale bezetting in de kliniek is met 929 toegenomen naar 13.745 bedden. In de kliniek liggen nu 1.605 COVID-patiënten, 119 meer dan gisteren. De COVID-bezetting in de kliniek is de afgelopen week gestegen. De COVID-bezetting in de ziekenhuizen is de afgelopen weken behoorlijk gestegen. Hetzelfde geldt voor de instroom van COVID-patiënten. Er zijn geen signalen dat de stijging in de COVID-bezetting afneemt. Door de toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, spreidt het LCPS dagelijks patiënten tussen de zorgregio’s zodat we de COVID-zorg verdelen en de zorg toegankelijk houden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.