Bijgewerkt: 28 mei 2023

37 aanhoudingen bij verkeerscontroles in Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
16-01-2012

Verschillende verkeerscontroles leverden afgelopen weekend op 37 aanhoudingen op. Op twee locaties in Amsterdam Noord en Oost, werden zaterdag 14 en zondag 15 januari 2012 nachts verkeerscontroles uitgevoerd door de Dienst Controle Infrastrucuur Verkeer.

Naast de 29 aanhoudingen van personen die te diep in het glaasje hadden gekeken werden ook zeven mensen aangehouden die nog diverse boetes hadden openstaan, in totaal voor een bedrag van 1700 euro. Ook werd iemand in de kraag gevat die gesignaleerd stond.

In totaal werd bij meer dan 1000 personen een blaastest afgenomen. Een van de 29 aanhoudingen was een 27 jarige man die niet alleen teveel had gedronken, maar ook in een onverzekerde auto reed met een ongeldig rijbewijs.

Eén bestuurder blies een promillage van 1,6 µl terwijl 0,5 µl is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Een motorrijder die twee maanden zijn rijbewijs had, mag het nu ook stellen zonder dit document. Deze beginnend bestuurder blies afgelopen weekend een promillage van 1,3 µl terwijl voor die categorie 0,2 µl is toegestaan. Beiden zijn hun rijbewijs kwijt.

Inspecteur Gaaf projectleider bij het korps Amsterdam-Amstelland: “Het is een droevig resultaat, er kruipen nog steeds mensen met alcohol op achter het stuur. Elke maand voeren we deze controles uit en gemiddeld hebben dan 16 personen teveel gedronken. Dit, terwijl een flink aantal ongevallen toch aan het gebruik van alcohol te wijten is.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.