Bijgewerkt: 6 juni 2023

36 aanhoudingen bij tweedaagse grote controle in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
14-09-2009

Bij een grootscheepse verkeerscontrole zijn vrijdag en zaterdagavond (11 op 12 september 2009) zijn in Amstelveen 38 personen aangehouden.

Aan de controle op de Burgemeester de Boersweg en Fokkerlaan namen naast de politie, de gemeentelijke en rijksbelastingsdienst deel. Van de ruim 800 gecontroleerde voertuigen, hadden 18 automobilisten teveel gedronken. Vijf van hen zelfs zoveel dat ze gelijk hun rijbewijs mochten inleveren.

Fokkerlaan Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2009)

De politiefuik voor de oude brandweerkazerne aan de Fokkerlaan


Bij de controle dat 16 van hen nog openstaande boetes hadden met als hoogste boete 1600,- euro. Iemand die de boete kwam af rekenen werd zelf ook nog gezocht voor een geldboete. Hij mocht die ook gelijk betalen.

Ook werd één van de gecontroleerde mensen gezocht door de autoriteiten in de Oekraïne voor oplichting en verduistering. Verder raakten een aantal mensen hun voertuig kwijt: één 18-jarige man uit Utrecht, omdat hij al een paar keer eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De belastingdiensten hebben op 6 auto’s beslag gelegd, waaronder een dure BMW voor een vordering van 55.000 euro en een Alfa Romeo in verband met een vordering van 3000,-. In een geval kon een automobilist 1650,- euro direct pinnen.

Fokkerlaan Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2009)

Hier wordt een snelheidsmeting uitgevoerd een brommer


Twee inzittenden van een andere auto konden slecht uitleggen, dat ze voor 33 sloffen sigaretten, maar ongeveer 500 euro hadden betaald. Zij zijn aangehouden voor heling. Ook deed de politie een goede vangst met de arrestatie van een man uit Utrecht. Deze had inbrekersgereedschap bij zich en de buit van een diefstal uit een auto in Houten. Hij is overgedragen aan de politie Utrecht. Behoudens deze zaken werden ruim 130 bekeuringen uitgedeeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.