Bijgewerkt: 18 juni 2024

35 000 fietskaarten verstoffen in raadhuiskelder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-10-2005

Het was een lofwaardig initiatief. In het voorjaar liet de lokale overheid, op initiatief van de Fietsersbond, 45.000 kaarten van Amstelveen drukken, waarop alle belangrijke recreatieve fietsroutes staan afgebeeld. De kosten van deze 'Recreatiekaart Amstelveen 20.000 euro.

Een prachtige kaart, geheel in kleur uitgevoerd. Tekst en uitleg over de routes (zelfs een enkele wijkwandeling), de heemparken, het Bos, de culturele instellingen. Completer dan compleet. Het zou de inwoner stimuleren fietstochten te maken, waar hij anders misschien de auto zou nemen.
Een kleine tienduizend recreatieve fietskaarten zijn weggebracht naar tweewielerzaken die de kaart aan klanten cadeau konden geven. Van de overige 35.000 fietskaarten is het lot onbestemd. Ze liggen momenteel in een kelder van het raadhuis te verstoffen.Van (een dure) verspreiding is het (nog) niet gekomen.

Dozen vol fietskaarten, met een grootte van een meter bij een meter, waarvoor de interesse is verflauwd nu de zomer voorbij is. De afdeling communicatie bestrijdt dat de kaarten liggen te verstoffen. Een woordvoerster:

,,De kaarten zijn voor meerdere jaren gemaakt en de distributie verloopt gestaag via de bibliotheek, culturele instellingen, fietsenzaken en wijkcentra. Laatst heeft de bibliotheek nog extra exemplaren besteld." Maar zijn 45.000 stuks dan niet een beetje veel? „Hoe meer je afneemt hoe goedkoper de kaarten relatief worden."

door Henk Godthelp
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.