Bijgewerkt: 19 mei 2024

32 Amstelveense sportverenigingen op de verenigingsmarkt 2014

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
20-06-2014

Uniek voor Nederland is de jaarlijkse verenigingsmarkt, georganiseerd door Sportbedrijf Amstelveen. Tijdens deze sport- en gezondheidsmarkt zullen de sportverenigingen de inwoners van Amstelveen enthousiasmeren over de mogelijkheden van de Sport in onze regio. Van de traditionele sporten, zoals zwemmen in De Meerkamp, hockey, voetbal en tennis tot free running, street dance, kanovaren en taiji quan. Maar ook bridge, duiken en drakenboot racen. Voor iedereen voldoende mogelijkheid om gezond te bewegen.

“Het leuke van deze verenigingsmarkt, dat je direct in beweging kan komen. Veel verenigingen verzorgen namelijk demonstraties en clinics. Een groots Amstelveens sportfeest. Daarom nodig ik van jong tot en met oud talent uit om te komen kijken en mee te doen.”, aldus Dave Offenbach de nieuwe directeur van het Sportbedrijf Amstelveen.

Wilt u sporten, maar weet u nog niet welke sport bij u past? Kom dan op zaterdag 28 juni 2014 naar de sport- en gezondheidsmarkt op Stadshart Amstelveen tijdens het Beach Event. Naast vele Beach sporten van het Beach Event bieden een keur aan sport- en gezondheidsaanbieders informatie over sport, vereniging of gezondheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sportieve scholieren


Zo kunt u kennis maken met basketbal, voetbal, tennis, free running, streetdance, kickboksen, judo, aikido, taiji quan en qigong, tai chi chuan, volleybal, yoga, duiken, atletiek, karate, zwemmen, schaatsen, bridge, schaken, cricket, hockey, kanovaren, drakenboot racen, speedbadminton, tafeltennis, rugby en circus. Daarnaast is er aandacht voor aangepast sporten via Sportservice Noord-Holland.

Kom kijken! De markt is van 10:00-15:00 en heeft een fascinerend programma van clinics en demo's van diverse sporten. Zo zijn er demo's van alle dansgroepen van Buenting Sport, waarbij de Nederlands Kampioenen in maar liefst twee categorieën Streetdance hun dansen laten zien. Daarnaast komt deze veelzijdige sportschool met een demo kickboksen en judo. Het kata team van All Sports geeft een demo karate kata's.

De Taiji en Qigong school Van Geel laat zien, wat deze inspirerende sport voor u kan betekenen. Heeft u meer met wintersporten? Schaatsvereniging de Poelster laat u zien wat een droogtraining is en hoe zij daar de zomer mee doorkomen. Fit en Soul yoga laat u de spirituele kant van sport zien. Er zullen doorlopend demo's basketbal, tennis en tafeltennis zijn en Circus Pretpiste laat u zien, hoe uitdagend en leuk hun sportieve activiteiten zijn.

Kom uitproberen! U kunt bij de meeste kramen de sport even "proeven" en u kunt echt deelnemen aan speedbadminton, basketbal, tennis en tafeltennis. De kanovereniging neemt de kano-ergometer mee, waarop u deze sport kunt uitproberen. Kom meedenken! Ook de denksport is vertegenwoordigd op de markt. U kunt deelnemen aan bridge en schaken, of gewoon uitleg vragen over een van deze denksporten. Met vragen over uw (sportieve) gezondheid kunt u terecht bij Fysiotherapie praktijk IBIS, Vita Welzijn en Advies, MieQvitaal en Amstelring Ledenservice.

De volgende aanbieders zullen aanwezig zijn: MBCA (basketbal), LTC Startbaan (tennis), Buenting Sport, Sportbedrijf Amstelveen, Zwembad De Meerkamp, Volleybalvereniging AMstelveen, Itcca, Fit & Soul aan de Amstel, Duikteam Nemo, Atletiekvereniging Startbaan, Taiji Quan en Qigong School Van Geel, voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, All Sports Kata Karateteam, AZ&PC de Futen (zwemmen), Sportkidsclub (free running), Vita Welzijn en advies, Aikidojo Amstelveen, Schaatsvereniging de Poelster, Amstelring Ledenservice, Bridgeclub Aemestelle, Schaatsvereniging KLM Pegasus, VVV Cricket- en Hockeyclub,  Sportservice Noord-Holland, Kanovereniging Frisia, MieQvitaal, Tafeltennisvereniging Amstelveen, Circus Pretpiste, Sporting Martinus (voetbal), ARC (rugby), Drakenbootvereniging Concrete Dragons, Speedbadminton. Alle reden dus om langs te komen op de sport- en gezondheidsmarkt 28 juni 2014 van 10:00-15:00 op het Stadshart in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.