Bijgewerkt: 25 mei 2024

300ste jeugdlid voor HIC

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-12-2005

Hockeyvereniging HIC groeit en bloeit. Naast de goede prestaties van Dames 1 en Heren 1, beiden spelend in de top van de Overgangsklasse, groeit ook de jeugdafdeling van HIC in zowel kwaliteit als aantal.

Op zaterdag 10 december 2005 is Eline Kuiper als driehonderdste jeugdlid van HIC welkom geheten door de jeugdcommissie van HIC en jeugd-hoofdsponsor ABN AMRO. Na de wekelijkse instuiftraining op zaterdagochtend gingen de jongste HIC-leden aan de taart en limonade en ontving Eline namens HIC een gloednieuw shirt en namens de hoofdsponsor een sticktas en hockeybal.

Met hulp van spelers en begeleiders van de eersteTop-hockeyteams, enthousiaste ouders en met ondersteuning van ABN AMRO zit de HIC-jeugd volop in de lift. Alle jeugdteams in de ABC-categorie hebben een trainer-coach uit de tophockeyteams en de jongste jeugd wordt getraind door oudere jeugdspelers onder leiding van een coördinator uit Heren 1.

Tijdens de instuiftraining op zaterdagochtend kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar vrijblijvend kennis maken met hockey en HIC. Naast hockey worden er voor de jeugd veel leuke evenementen georganiseerd, zoals een jaarlijks terugkerend tentenkamp, toernooien, een clinHIC en als afsluiting van het seizoen een familietoernooi. Al deze activiteiten en ontwikkelingen hebben de laatste jaren bijgedragen aan een duidelijke groei van de HIC-jeugd.

Naast alle positieve hockey-ontwikkelingen verwacht HIC op korte termijn ook te kunnen starten met de bouw van een nieuw clubhuis. Op sportcomplex Escapade (bij brandweerkazerne Amstelveen), zal tussen de vier kunstgras hockeyvelden een gloednieuw "HIC Huis" verrijzen.

In het najaar van 2006, rond het 60-jarig bestaan van HIC, wordt het nieuwe clubhuis opgeleverd. Met vele leuke inzamelingsacties ten behoeve van dit nieuwe clubhuis, belooft 2006 een actief en feestelijk lustrumjaar voor HIC te worden.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.