Bijgewerkt: 17 juni 2024

300 rozen voor 'Nederland bedankt de zorg'

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
12-05-2011

Met 300 witte rozen vertrok tv-personality Angela Groothuizen vanmorgen 12 mei 2011 vanaf FloraHolland Aalsmeer naar diverse Nederlandse zorginstellingen.

Zorgpensioenverzekeraar PGGM nam het initiatief om alle mensen die werkzaam zijn in zorg en welzijn te bedanken voor hun fantastische werk. In het kader van haar honderdjarig jubileum zorgde FloraHolland voor de rozen.

Groothuizen Amstelveen
(Foto Frank Bonnet - 2011)

Angela Groothuizen ontvangt de witte rozen in Aalsmeer bij FloraHolland


12 mei is de internationale Dag van de Verpleging. Angela Groothuizen, ambassadeur van de actie, bezorgde de bloemen, taarten en duizenden persoonlijke bedankjes bij zorgafdelingen van instellingen in het hele land. De actie is te volgen via onder meer de social mediapagina's van PGGM bij Hyves, Facebook en Twitter en is ook op televisie te zien.

Dag van de Verpleging?

De Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei gehouden. 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei International Nurses Day. Op deze dag organiseren verpleegkundigen en verzorgenden vaak bijeenkomsten over het beroep en de patiëntenzorg. Veel instellingen voor gezondheidszorg besteden er op feestelijke wijze aandacht aan.

International Nurses Day?

De International Council of Nurses (ICN) viert deze dag sinds 1965. In 1953 heeft Dorothy Sutherland, een ambtenaar van het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid, Onderwijs en Welzijn, had voorgesteld, aan de toenmalige president Dwight D. Eisenhower om een "Nurses Day" verkondigen, maar hij heeft het idee niet goedgekeurd.

In januari 1974 werd toch de beslissing gemaakt om de dag op 12 mei te vieren, omdat het de verjaardag was van de geboorte van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Florence Nightingale?

Florence Nightingale (12 mei 1820-13 augustus 1910) was een gevierd Engels verpleegster, schrijver en statisticus. Nightingale geloofde, dat God had haar geroepen om een verpleegkundige te worden. Ze kreeg veel bekendheid door haar baanbrekende werk in de verpleging tijdens de Krimoorlog (oktober 1853 - februari 1856), waar ze de gewonde soldaten verpleegde. Ze kreeg de naam 'De Dame met de lamp' door haar gewoonte om 's nachts rondjes te lopen met een lamp.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.