Bijgewerkt: 27 september 2022

2de maandprijs tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-07-2013

De heer Schinkel nam deze week de 2de maandprijs in ontvangst van tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013. De jury was gecharmeerd van de enthousiaste plannen van de heer Schinkel voor zijn voortuin. De prijs bestond uit een waardebon van € 75,- sponsor Life & Garden Amstelveen.

De maandprijs is een aanmoedigingsprijs voor deelnemers aan Groen Groener Groenst 2013 die hun voortuin verzorgd en natuurlijk hebben ingericht, of daar goede plannen voor hebben gemaakt voor deze zomer. De heer Schinkel geniet samen met zijn vrouw enorm van de natuur en de eigen tuin. Toen hij zag, dat zijn tuin er ook dit jaar heerlijk uitzag, besloot hij mee te doen aan Groen Groener Groenst 2013. Hij hoopt zo ook andere bewoners van Amstelveen enthousiast te maken voor tuinieren.

tuinenwedstrijd Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Paul Jongerius (l), eigenaar van het Advies en tuincentrum Life & Garden overhandigt de waardebon van 75 euro aan de heer Schinkel


“De tuin is om van te genieten”, aldus de heer Schinkel, “daarom hebben we vorig jaar nog een scherm geplaatst om de wind te keren. Dit scherm groeit nu al aardig vol. We kunnen nu lekker met een kopje koffie in de voortuin zitten en een praatje maken met de buren of voorbijgangers.

schinkel Amstelveen
(Foto dhr. Schinkel - 2013)

Een romantische inheemse tuin van de heer Schinkel


Of ik nog tips heb voor mensen die willen starten met tuinieren en niet weten waar te beginnen? Ja zeker. Leg niet te veel stenen in de tuin. Zet bomen niet te dicht tegen de gevel aan, want als ze groeien, moet je ze al snel verplaatsen. En werk absoluut niet met gif. Dat is achteruit werken.”

De heer Schinkel kan het iedereen aanraden om mee te doen aan de tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013. “Amstelveen is een mooie, groene gemeente en daar kunnen wij met onze voortuinen aan bijdragen. Daarnaast is tuinieren intens genieten”, besluit de heer Schinkel.

Inschrijven kan nog steeds

Inschrijven voor de tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013, de voortuin, kan nog tot 1 augustus 2013 via Natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd. Elke maand wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt onder de deelnemers. In september wijst de deskundige jury de winnaar aan. De wedstrijd wordt georganiseerd door NME Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.