Bijgewerkt: 25 juni 2024

2de lezing over Boeddha en Christus

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
09-04-2013

In Café Montpensier -  ontmoeting en gesprek op vrijdagavond – wordt op vrijdag 19 april 2013 vanaf 19.45 uur in de Kruiskerk in Amstelveen gesproken over Boeddha en Christus.  Deze avond kijken we samen met dr. Freek Bakker vanuit onze door christelijke traditie gekleurde cultuur naar het Boeddhisme: waarin komen beide levensbeschouwingen in elkaars buurt, waar liggen de verschillen? De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie/thee en een goed glas wijn.

Buddha Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Buddha beeld in het Sarnath Museum in de staat Uttar Pradesh, India. Gautama Boeddha, of Siddhārtha Gautama Boedha (Sanskriet: सिद्धार्थ गौतम बुद्ध ), ook wel Sakyamuni genoemd, was een volksverhaal uit de oude Shakya Republiek, op wiens leringen het boeddhisme werd opgerichtIn Nederland staat in veel tuinen, of op de schoorsteenmantel een beeldje van Boeddha zelf, of van één van zijn volgelingen. Veel mensen zijn geïnteresseerd in een, of andere vorm van Boeddhisme. Op twee avonden wordt de inhoud verkend van de boeddhistische levenshouding en de raakvlakken en verschillen met het christelijk geloof.

Deze avond komt dr. Freek Bakker, docent van de faculteit voor Geesteswetenschappen van de Universiteit van Utrecht, naar de Kruiskerk Amstelveen. Vanaf 1951 woonde hij een aantal jaren in Indonesië en tussen 1977 en 2003 werkte hij als predikant in de PKN.

Sinds 2003 doceert hij Interculturele  theologie en interreligieuze dialoog in Utrecht. Hij publiceerde een groot aantal boeken, o.a. The Challenge of the Silver Screen (2009)  en daarnaast veel artikelen in tijdschriften. Hij is voorzitter van de Contactgroep Hindoes-  Christenen van de Raad van Kerken in Nederland. Adres: Van der Veerelaan 30a 1181 RB Amstelveen


Sam’s kledinginzameling

Laat de lente maar komen… Zaterdag 20 april inzameling ‘oude’ winterkleding door  Sam’s kledinginzameling  in de kerken in Amstelveen - Buitenveldert

Heeft u uw winterkleding al opgeruimd? Deze kunt u op zaterdag 20 april 2013 van 9.30 uur tot 12.00 uur inleveren bij een kerk in uw buurt. 

Ook zomerkleding en schoeisel (gebruikt maar in goede staat) en huishoudtextiel (dekens, lakens, handdoeken, tafelkleden, gordijnen) is van harte welkom.  Aanleveren in gesloten vuilniszakken, of goed gesloten dozen. Brillen graag apart inleveren. De opbrengst van de verkochte kleding is bestemd voor waterprojecten: het maken van waterputten en het realiseren van waterreservoirs in onder andere Kenia.

Inzamelpunten zijn: Augustinuskerk, Heilige Geestkerk, Kruiskerk, Paaskerk, Pelgrimskerk, Roelof Venemaschool aan de Amsterdamseweg 209, Titus Brandsma parochie en de Urbanuskerk.

Buddha Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2013)

Sam's Kledingactie zet zich in voor mensen in rampgebiedenSam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zamelt al ruim 45 jaar kleding in. Met de opbrengst van de verkochte kleding steunt Sam’s Kledingactie de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Momenteel steunen wij onder meer een project in Kenia waarin ‘droogte cyclus management’ centraal staat.

Samen met lokale partners zorgen wij ervoor dat de mensen minder kwetsbaar worden in periodes van droogte door het maken van waterputten of het realiseren van waterreservoirs. Zo hoeft droogte niet altijd tot een ramp te leiden! Op www.samskledingactie.nl  vindt u informatie over alle gesteunde projecten.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.