Bijgewerkt: 18 juni 2024

2de klassieke concert in het Flower Art Museum

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Flower Art Museum
14-05-2019

Vrijdag 24 mei 2019 wordt in het Flower Art Museum het tweede klassieke concert van dit jaar gehouden. Het concert in samenwerking met violiste Merel Vercammen staat ditmaal in het teken van improviseren. Merel Vercammen is een van de grote talenten van de Nederlandse klassieke muziek. Onlangs was zij te zien bij Podium Witteman, waar zij twee nummers van haar debuutalbum mocht spelen. Merel is dit jaar aan het Flower Art Museum verbonden als ‘musician in residence’, wat betekent dat zij vier concerten programmeert met uiteenlopende musici.

Op 24 mei speelt Merel samen met Vincent Houdijk (vibrafoon) en Wilco Oomkes (accordeon) in een concert dat zij ‘The Art of Improvisation’ hebben gedoopt. Tot honderd jaar geleden was improvisatie in de klassieke muziek heel gewoon. Beethoven, Liszt, Chopin; ze waren allemaal goed in het spontaan componeren. Deze 'skill' is tegenwoordig echter bijna alleen nog maar bij organisten en jazzmuzikanten te vinden.Merel gelooft in de kracht van muziek die ontstaat op het moment, en wil improvisatie een nieuwe impuls geven. Uit wetenschappelijk onderzoek naar improvisatie in klassieke muziek kwam al naar voren dat dit zowel bij de musici als de luisteraars leidt tot meer activatie van hersengebieden die gelinkt zijn aan creativiteit. Het resultaat is een uniek concert, een eenmalige belevenis, geïnspireerd op prachtige kunst. Het publiek volgt daarbij de musici op hun route langs de kunstwerken.

Merel Vercammen studeerde aan het Royal College of Music in Londen en was prijswinnares van o.a. het Prinses Christina Concours. Vincent Houdijk heeft een achtergrond in de jazzmuziek, hij studeerde bij Frits Landesbergen en werd in 2016 verkozen tot ‘meest veelbelovende jazztalent’ van Nederland. Wilco Oomkes is een veelzijdige accordeonist en componist die aan uiteenlopende projecten meewerkt, waaronder theaterproducties.

Kaarten voor het concert kosten € 20,- en zijn te bestellen via www.flowerartmuseum.nl. Indien beschikbaar zijn er ook aan de zaal nog kaarten. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur incl. pauze. Concertbezoekers hebben uiteraard ook gelegenheid om de tentoonstellingen in het museum te bekijken. Adres: www.flowerartmuseum.nl Kudelstaartseweg 1, AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.