Bijgewerkt: 24 juli 2024

28e Amstelveens horeca-voetbaltoernooi

Nieuws -> Sport

Bron: José Cubo
20-05-2012

Op zaterdag 26 mei 20012 vindt voor de 28e keer het Amstelveense Horeca Toernooi plaats. Tijdens dit voetbaltoernooi gaan horecabedrijven uit Amstelveen en omstreken met elkaar de strijd aan. Het toernooi wordt gehouden op het complex van voetbalvereniging RODA ’23 aan de Noorddammerweg 48c in Amstelveen (Bovenkerk).

Om 11.30 uur gaan de wedstrijden van start en naar verwachting zal om 16.30 uur de finale plaatsvinden. Het toernooi is een initiatief van enkele Amstelveense horeca-exploitanten. De eigenaren van de deelnemende horecabedrijven zijn ieder jaar weer zeer betrokken bij hun team(s) en in een aantal gevallen spelen zij zelf ook mee.

roda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Een spannende moment op het voetbalveld van Roda in 2006


Het toernooi is na 28 jaar een begrip binnen de horecasector en bij voetballiefhebbers uit de regio. Ieder jaar is er weer een groot aantal deelnemende teams van de partij. De winnaar van het allereerste toernooi, Hotel Abina, is nog steeds een trouwe deelnemer, maar ook diverse andere teams doen al vele jaren mee (sommige zelfs in beide categorieën).

Net als voorgaande jaren bestaat ook dit jaar het Amstelveense Horeca Toernooi uit twee categorieën: het prestatieve toernooi en het toernooi voor de “recreanten”. Bij de recreanten is het niet toegestaan spelers op te stellen die in een 1e of 2e elftal voor een voetbalvereniging uitkomen, tenzij de speler ouder is dan 35 jaar.

Om te stimuleren, dat de teams vooral op een sportieve manier om de overwinning strijden, worden er sportiviteitprijzen beschikbaar gesteld. Vorig jaar was All Sports de winnaar bij de recreanten. Bij de prestatieteams ging BLVD Café er met de 1e prijs vandoor.

Iedereen die de voetbalwedstrijden van het horecatoernooi wil bekijken, of gewoon een gezellige dag uit wil, is op 26 mei van harte welkom op het RODA-complex. Wanneer het weer meewerkt, is het aangenaam vertoeven op het buitenterras (inclusief speeltuin voor de allerkleinsten). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de bij de meeste voetballers bekende DJ Rick en aan het einde van de dag zullen er optredens zijn van Mick Harren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.