Bijgewerkt: 6 juni 2023

27-jarige Amstelvener mishandeld in Tilburg

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Midden en West Brabant
03-07-2012

Tilburg: Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 3 juli 2012 aandacht aan een ernstige mishandeling die tijdens carnaval plaatsvond in Tilburg. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari 2012 werden twee stappers ernstig mishandeld.

Een van hen, een 27-jarige man wilde ingrijpen, toen een van zijn vrienden werd mishandeld door de inzittenden van een kleine, rode auto. Hij werd hierbij een trap af geduwd en liep zeer ernstig, mogelijk blijvend letsel, op. De politie zoekt getuigen van de mishandelingen.

Aan de mishandeling gingen beledigingen van de daders vooraf. De twee mannen zaten in de kleine, rode auto met vermoedelijk twee vrouwen. Ze hebben vermoedelijk de 27-jarige man met drie vrienden uit een kroeg zien komen, waar veel homoseksuelen komen. Vanuit de auto scholden de twee daders de gedupeerden uit.

Ze gebruikten hierbij homogerelateerde termen. Een van de daders gaf een van de vier, een 21-jarige man, nadat hij uit het voertuig stapte direct een kopstoot. Nadat de 27-jarige man uit Amstelveen tussenbeide wilde komen en van de trap van de fietsenstalling werd geduwd, ging het tweetal er vandoor en stapten op het Stadhuisplein weer in de genoemde auto.

In eerste instantie lukte het de 27-jarige man op te staan en het viertal kon per taxi naar huis. De volgende dag werd de man door zijn vrienden naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij veel pijn leed. Hier bleek, dat hij een scheurtje in een ruggenwervel had opgelopen en inwendige bloedingen in zijn benen had.

Deze bloedingen hebben zenuwen en weefsel beschadigd. Deze schade kan blijvend zijn. Dinsdagavond 3 juli zal bij Opsporing Verzocht wederom een getuigenoproep worden gedaan. Ook bevat het programma een interview met het 27-jarige slachtoffer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.