Bijgewerkt: 6 juni 2023

21-jarige man uit Amstelveen aangehouden en ingesloten

Nieuws -> Politie

Bron: Politie regio Kennemerland
19-11-2011

Het overvallenteam van de politie heeft een 21-jarige man uit Amstelveen aangehouden op verdenking van de gewapende woningoverval in de Snelliusstraat in IJmuiden op 13 februari 2011.

De Amstelvener wordt verdacht van de gewapende overval, gepleegd op 13 februari rond 12.45 uur, in de woning van een IJmuidenaar. Samen met een mededader drong hij na aanbellen de woning binnen en bedreigden zij de eigenaar met een vuurwapen en een mes. Zij dwongen de eigenaar om geld af te geven en namen tevens zijn mobiele telefoon mee.

Nadat de overvallers de woning verlieten, wist de eigenaar de politie te waarschuwen. Uitgebreid onderzoek door de politie in de omgeving, waarbij ook een helikopter werd ingezet, leverde helaas geen daders op.

Na forensisch en tactisch rechercheonderzoek kwamen rechercheurs van het overvallenteam op het spoor van deze 21-jarige verdachte en wisten zij hem begin november buiten heterdaad aan te houden in de Haarlemmermeer.

De 21-jarige verdachte werd ingesloten door de rechercheurs van het overvallenteam en moest woensdag 16 november 2011 voor de Raadkamer verschijnen. De Raadkamer heeft de detentie van de Amstelvener verlengd met 90 dagen gevangenhouding. Het overvallenteam zet het onderzoek naar de woningoverval in IJmuiden voort.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.