Bijgewerkt: 28 mei 2024

21 Amstelveense duurzaamheidpartners manifest ondertekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-12-2016

Duurzaamheidpartners aan de slag voor een toekomstbestendig Amstelveen! Op maandag 12 december 2016 hebben 21 Amstelveense duurzaamheidpartners een manifest ondertekend.  Hiermee bevestigen zij, dat ze zich gezamenlijk zullen inzetten voor een toekomstbestendig Amstelveen. De duurzaamheidpartners vormen een netwerk van Amstelveense bedrijven en organisaties die duurzaamheid omarmen. Zij zien circulaire economie als dé kans voor innovatief ondernemerschap, werkgelegenheid, talentontwikkeling, onderwijs dat in verbinding staat met de samenleving en een gezond en vitaal leefklimaat.

De komende jaren gaan de duurzaamheidpartners allerlei activiteiten uitvoeren op gebied van circulair werken en wonen, energiebesparing en duurzame energieopwekking en kansen creëren voor ieder talent. Een mooi voorbeeld van een project, dat de duurzaamheidpartners hebben geïnitieerd is Living Lab Legmeer. In dit project werken de ondernemers van het bedrijventerrein samen met de duurzaamheidpartners aan een actieprogramma om Legmeer klaar voor de toekomst te maken. Dit betekent, dat zij bijvoorbeeld kijken hoe zij gezamenlijk duurzaam energie kunnen opwekken, het terrein veiliger kunnen maken. Maar ook hoe in de toekomst wonen en werken in Legmeer gecombineerd kan worden.

Partners die getekend hebben zijn: Amsterdam Economic Board, Atos, BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V., Canon Europa N.V, De Meerlanden, Eigen Haard, Energy Department, Gemeente Amstelveen, Hermann Wesselink College, International School of Amsterdam, Kasteelheer Groep, KPMG, Kragtwijk Catering, Ondernemersvereniging Amstelveen, Onderwijsgroep Amstelland, P60, Rabobank Amstel en Vecht, Scholen gemeenschap Panta Rhei, Unibail-Rodamco Nederland, Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties.

Wethouders Maaike Veeningen (D66) en Peter Bot (BBA): “Nieuwe duurzaamheidpartners zijn van harte welkom. Voor ons liggen grote uitdagingen. Daar kunnen we alle Amstelveense bedrijven en organisaties bij gebruiken”. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentelijke contactpersoon van de duurzaamheidpartners: mw. Anne Kaiser m.a.m.kaiser@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.