Bijgewerkt: 3 oktober 2023

21 man personeel schrijft twee bekeuringen uit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-01-2006

Een poltiemacht van negentien personen, versterkt met twee buitengewone opsporingsambtenaren, heeft afgelopen woensdag twee bekeuringen uitgeschreven tijdens een handhavingsactie tegen zwerfavfal. De gemeente spreekt van een succes.

De actie had plaats in de omgeving van het Stadshart tussen de Burgemeester Rijnderslaan, de Handelsweg en Pieter Lastmanweg tussen 12.00 en 14.00 uur. Een tijdstip waarop het gebied druk wordt bezocht door personeel van omliggende bedrijven en door andere bezoekers van het Stadshart.

De grote zwerfvuilmacht wist 'slechts' twee mensen in de kraag te vatten die hun afval niet in de vuilnisbak gooiden. Door dat lage aantal kan de repressieve actie als succesvol en positief worden beschouwd. Een alcoholcontrole waar niemand wordt betrapt op het rijden onder invloed, kan immers ook als geslaagd worden bestempeld.

De vraag is of de inzet van 21 man personeel niet wat overdreven was. „Het was de eerste actie in deze vorm, dus we wisten niet precies wat we konden verwachten. We zijn blij dat zo weinig mensen afval op straat gooien, maar het is denkbaar dat we een volgende keer met minder mensen af kunnen," aldus communicatiemedewerkster Susan van Vliet van de gemeente.

De volgende hand-havingsactie wordt 9 februari 2006 gehouden bij de middelbare scholen aan de Zetterij, Startbaan en Benderslaan. Op het weggooien van afval op straat staat sinds 1 januari een boete van 75 euro. Vorig jaar ging het project 'themagerichte handhaving' van start onder het motto 'Is zwerfafval je 50 euro waard'.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.