Bijgewerkt: 18 juni 2024

2,5 miljoen euro en 100 kilo coke in beslag genomen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: OM
10-09-2013

In een onderzoek naar het witwassen van crimineel geld heeft de politie eind vorige week in Amstelveen meer dan 2,5 miljoen euro aan contant geld en 100 kilo cocaïne in beslag genomen.

Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) richtte zich op het witwassen van grote geldbedragen, vermoedelijk afkomstig uit de drugshandel.

geld Amstelveen
(Foto OM - 2013)

Tas vol euro's


Bundels bankbiljetten

Vorige week donderdag 5 september 2013 vond aan het begin van de avond in Amstelveen tussen twee mannen de overdracht plaats van een grote zwarte tas volgepakt met bundels bankbiljetten.

Bij de doorzoeking van een woning in Amstelveen ontdekte de politie nog eens twee tassen met contant geld, een geldtelmachine en 100 kilo cocaïne. Na telling bleken de tientallen bundels bankbiljetten in totaal 2.575.000 euro te zijn. De cocaïne vertegenwoordigt een handelswaarde van meer dan drie miljoen euro.

geld Amstelveen
(Foto OM - 2013)

Een deel van de in beslag genomen coke


geld Amstelveen
(Foto OM - 2013)

Cocaïne in overvloed


Rechter-commissaris

De twee mannen zijn een 41-jarige Ier uit Amstelveen en een 49-jarige Libanees zonder vast adres in Nederland. Beide verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.