Bijgewerkt: 27 mei 2024

1ste competitie-weekend van 2012 voor honk- en softballers

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
16-04-2012

Wisselend succes en goed gevoel DVH openingsweekend

Softbal - Voor de honk- en softballers van De Vliegende Hollanders (DVH) het eerste competitie-weekend van 2012. De dames van DVH beten het spits af in de overgangsklasse, de op één na hoogste afdeling binnen Nederland, waar de dames debuteerden na de promotie van vorig jaar.

Op bezoek kwam Robur uit Apeldoorn, dat vorig jaar tot het laatste moment vocht om in de hoofdklasse te mogen uitkomen. Gelijk een tegenstander van formaat dus en een goede test voor de DVH dames om te zien waar men staat. De doelstelling voor de dames is dit jaar handhaving, en Robur liet zien waarom dit absoluut geen gemakkelijke doelstelling is.

softbal Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal is een sport, verwant aan het honkbal


De bezoeksters waren net wat scherper in het afstraffen van kleine foutjes, waarbij DVH duidelijk moest wennen aan pitching op een niveau hoger. Beide duels zijn door Robur gewonnen, met 0-3 en 2-4. Toch voldoende aanknopingspunten voor DVH om te zien, dat er wel degelijk mogelijkheden moeten komen om wedstrijden te gaan winnen, vooral als het slagwerk wat beter uit de verf komt, verdedigend is op zich reeds weinig weggegeven en een goede indruk gemaakt.

Op de zondag 15 april 2012 moesten de ook net gepromoveerde mannen van DVH honkbal 1 aantreden tegen het altijd onberekenbare Ban Topa uit Amsterdam. In de 3e klasse waar de mannen nu uitkomen, is het weer de volle 9 innings spelen, in plaats van het maximaal 2 uur spelen van de afgelopen jaren. DVH was sterk, wist de tegenpartij regelmatig goed en stevig onder de duim te houden  en stond na 7 innings dan ook goed met 14-9 voor.

Daarna kwam toch bijna de kentering, waarbij het voor DVH moeilijk werd de laatste paar nullen te kunnen registreren om de wedstrijd af te maken. Ban Topa voelde de nervositeit binnen de DVH gelederen aan en voerde de druk hoog op, maar uiteindelijk hield DVH het hoofd net koel genoeg om met 14-13 te winnen.

DVH honkbal 2 is nu ingestroomd in de 4e klasse, op de plek die DVH honkbal 1 net vrij heeft gemaakt, met als doelstelling onmiddellijk kampioen worden en ook doorstoten naar de 3e klasse. Na een zeer sterk voorseizoen, werd de lastige 1e uitwedstrijd bij het Haarlemse DSS een interessante test.

Even begon DVH-2 onwennig en moest zelfs tegen een 1-0 achterstand aankijken. Daarna herpakte het jonge team zich echter goed, en werd een uiterst verdiende en regelmatige 3-13 overwinning behaald. De heren softbal van DVH beginnen pas het volgende weekend met het verdedigen van de landstitel en moesten zich tevreden stellen met een intensieve veldtraining.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.