Bijgewerkt: 23 mei 2024

17de Kerstloop in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
08-12-2011

Voor de 17de keer organiseren de Amstelveense sportverenigingen RODA en Startbaan de traditionele Kerstloop in het Amsterdamse Bos. Op tweede Kerstdag maandag 26 december 2011 om 11 uur lost Amstelveens burgemeester Jan van Zanen het startschot voor een recreatieve loop, waar elk jaar meer enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de Kerstloop bevinden zich bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg in Amstelveen. Daar is voldoende parkeergelegenheid . In het clubgebouw zijn voldoende kleedkamers en douches voor honderden deelnemers. De kerstloop gaat door het auto vrije Amsterdamse Bos.

kerstloop Amstelveen
(Bron C. de Horde - 2011)

Start van de Kerstloop in 2010


De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer afgesloten. De deelnemers kunnen zich inschrijven  voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2⅘ kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen (en begeleidende ouders).

Een legertje vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille, hebben met hun startnummer kans op mooie prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen. 

kerstloop Amstelveen
(Bron C. de Horde - 2011)

Het logo van de 17de Kerstloop in 2011


De organisatie van de Kerstloop probeert er elk jaar een zo gezellig mogelijk evenement van te maken. Maar er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie. Het parcours is exact gemeten. De registratie van finishtijden gebeurt  elektronisch via wegwed.

Het 10 km parcoursrecord staat op 31.25 voor de mannen en 38.16 voor de vrouwen. Iedere deelnemer zal diezelfde dag nog op de website www.uitslagen.nl zijn finishtijden en klassering kunnen aflezen.

Voorinschrijven voor de Kerstloop kan via www.inschrijven.nl . Dat heeft het voordeel, dat het startnummer op tweede Kerstdag klaar ligt. De na-inschrijving is van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn: 5 euro voor de 10 km afstand; 3 euro voor de 5 km en 2 euro voor de kortste afstand.

Er zijn in totaal 8 categorieën, waarin prijzen zijn te bemachtigen. Dankzij de vele plaatselijke sponsors is er een groot prijzenpakket. Voor het laatste nieuws over de kerstloop is er de site www.kerstloopamstelveen.nl . Andere sites zoals www.av-startbaan.nl  en www.rodaconditie.nl  geven ondersteunende informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.