Bijgewerkt: 18 mei 2024

1.700 lopers van start bij de eerste Lentemarathon van Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Atletiekvereniging Startbaan/KPMG Nederland
30-03-2017

Rond 1.700 lopers verschijnen zondagochtend 2 april 2017 aan de start van de eerste AmstelveenZ Lentemarathon. De organiserende Atletiekvereniging Startbaan is ingenomen met dit grote deelnemersveld: ‘Het is de eerste marathon in de geschiedenis van Amstelveen en mede door inzet en deelname van KPMG, maken we een vliegende start,’ aldus André Kramer van AV Startbaan. Inzet is om met de mooie en afwisselende route langs de flanken van Amstelveen een nieuwe voorjaarstraditie in gang te zetten.

De plannen voor de marathon startten begin 2016 tijdens de training van de lange afstandsgroep van AV Startbaan. Sindsdien is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, vertelt Kramer als één van de initiatiefnemers: ‘Denk aan gemeente, lokale ondernemers, politie en onze leden, waarbij we al snel ontdekten dat, de voorbereiding meer voeten in aarde had dan gedacht.’ Daarbij kwam ook KPMG al snel in beeld. ‘Een betere partij hadden we niet kunnen treffen. Niet alleen als sponsor doch ook voor de contacten, promotie en logistieke organisatie, maken we dankbaar gebruik van deze samenwerking.’

Foto Amstelveen
(Bron KPMG - 2017)

De route van de Lentemarathon Amstelveen 2017


Eén-derde KPMG lopers. Van de ruim anderhalf duizend deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn rond 500 deelnemers vanuit KPMG te verwachten. Dit is bijna één-derde van het deelnemersveld. Dit betreft ongeveer 350 medewerkers van het hoofdkantoor en van de regiokantoren, die zondag vanuit heel Nederland naar Amstelveen komen. Zij lopen mee vanuit het vitaliteitsprogramma, dat deel uitmaakt van de honderdjaarviering van de accountants- en adviesfirma. Door een flink aantal is afgelopen periode speciaal voor deze gelegenheid in groepsverband getraind. Naast medewerkers doen ook ruim 150 KPMG-relaties mee die hiervoor zijn uitgenodigd. Dit zijn lopers vanuit onder meer Vivat en KLM.

Blauw deelnemersveld. KPMG heeft zich in de aanloop als hoofdsponsor verbonden aan deze eerste marathon: ‘Omdat onze firma dit jaar het 100-jarig bestaan in Nederland viert met vitaliteit als een van de speerpunten, was al snel sprake van een perfecte match’, verklaart KPMG-partner Herman van Meel. ‘Bovendien is het een prachtig sportief evenement en willen we zo onze betrokkenheid als “goede buur” in de regio tonen.’ Hij verwacht overigens, dat het deelnemersveld behoorlijk blauw zal kleuren. Want alle medewerkers en relaties hebben voor deze marathon een KPMG-loopshirt ontvangen. ‘Met korte mouwen, dus als deelnemer en inwoner van Amstelveen hoop ik op prachtig weer en bovenal op een geslaagde première van deze marathon.’ Ga voor meer actuele informatie over de AmstelveenZ Lentemarathon, zoals looproute, start- en finishlocatie, programma, logistiek en tijden naar: www.lentemarathon.nl

Inschrijving voor alle onderdelen is vanaf zondag 5 maart 2017 gesloten. Ben je ingeschreven maar wil je een andere afstand lopen, of je startnummer overdragen aan iemand anders, wijziging kunnen tot 31 maart 2017 middels een e-mail aan info@lentemarathon.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.