Bijgewerkt: 21 september 2023

170 Amstelveense huurders zochten contact met !WOON

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-06-2019

In de eerste maand zochten 170 Amstelveense huurders contact met !WOON. Amstelveners kunnen sinds maart 2019 bij !WOON terecht met vragen of advies over problemen met hun verhuurder. Iets minder dan een kwart van de Amstelveners die contact zoeken, komt op het spreekuur van !WOON in wijkcentra. De rest heeft contact via de telefoon of per e-mail. Driekwart van de contacten was met huurders in een sociale huurwoning.

\'We zien dat er een grote behoefte is aan huurdersondersteuning. In de eerste drie maanden wisten 440 mensen de weg naar !WOON te vinden. Het is goed dat Amstelveners terecht kunnen bij een onafhankelijke organisatie die hen met advies kan bijstaan.' – aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen


Stichting !WOON heeft een jarenlange ervaring met het ondersteunen van bewoners en bewonersgroepen. De kernfuncties zijn het informeren, adviseren en ondersteunen van individuele en georganiseerde bewoners die vragen hebben of problemen ervaren. !WOON biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij vragen over huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

Spreekuurpunten !WOON in Amstelveen: Dinsdag 13.00-14.30 uur. Locatie Amstelveen Noord Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.

Woensdag 17.00-18.30 uur Locatie Amstelveen Zuid. Wijkcentrum De Bolder (niet open tijdens schoolvakantie) Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. !WOON is ook bereikbaar via  www.wooninfo.nl/contact/amstelveen Telefoonnummer: (020) 523 01 60. !WOON geeft bewoners informatie en advies over huren, kopen, energie, organisatie en participatie. Ze zijn er voor huurders, kopers en woningzoekenden. Ze zijn een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, het belang van de bewoners staat voorop. Veel van hun werk wordt betaald door de gemeente. Regelmatig worden ze ook ingehuurd om bewoners bij te staan in een proces van renovatie of herstructurering. Dan is de bewonersorganisatie opdrachtgever en betaalt de verhuurder de kosten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.