Bijgewerkt: 19 mei 2024

16.500 euro opgehaald voor The Hunger Project

Nieuws -> Sport

Bron: Astrid van Ballegoy
06-11-2014

Zondag 2 november 2014 heeft het loopteam 'Friends Run for The Hunger Project' een cheque van € 16.500,- overhandigd aan Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland. De loopvrienden uit Amstelveen (Bovenkerk en Westwijk), Aalsmeer en Mijdrecht reikten de cheque uit na afloop van de Run for The Hunger Project, een jaarlijkse sponsorloop voor bedrijven in het Olympisch Stadion.

De vrienden hebben er in seizoen 2013/2014 alles aan gedaan weer zoveel mogelijk gesponsorde wedstrijdkilometers te lopen. Uiteindelijk hebben ze gezamenlijk zo’n 1500 kilometers afgelegd om mee te helpen een eind te maken aan de honger in het Afrikaanse land Benin. De heren hebben met veel plezier gelopen en zijn de sponsors dankbaar voor hun steun. Ook in het nieuwe jaar hopen ze weer op hun sponsors (en mogelijk ook nieuwe sponsors) te mogen rekenen.

Foto Amstelveen
(Foto The Hunger Project - 2014)

Het Vriendenteam haalt 16.500 euro bij elkaar voor The Hunger Project 2014


Run for The Hunger Project

Zondag 2 november 2014 kwamen 109 bedrijventeams en meer dan 100 kinderen bijeen tijdens de 8e Run for The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In totaal werd deze dag het fantastische bedrag van 265.000 euro opgehaald voor The Hunger Project, inclusief een vermeerdering van 55% door de Stichting Wilde Ganzen.

Sponsors

De Run for the Hunger Project werd mogelijk gemaakt door o.a. NPM Capital, Kwekkeboom, De Boer, Hak, Bavaria, Douwe Egberts, VSI, Aubergine IT, Westland, My Laps en natuurlijk de inzet van tientallen vrijwilligers. De organisatie van de bedrijvenloop lag in handen van House of Sports. De opbrengst is door stichting Wilde Ganzen vermeerderd met 55%.

Over The Hunger Project

The Hunger Project ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. Dit doen ze door wereldwijd te investeren in mensen, ze weerbaar te maken en ze te stimuleren zelf hun toekomst op te bouwen. Voorwaarde is, dat ze de nodigde capaciteiten ontwikkelen en kansen herkennen en grijpen.

Honger: het grootste oplosbare probleem ter wereld

Wat ooit een onbereikbaar ideaal leek, komt nu in zicht: het einde van honger in de wereld. Toen The Hunger Project in 1977 begon, stierven elke dag ruim 30.000 kinderen door honger. Inmiddels is dat aantal met 70% flink gedaald naar minder dan 8500 per dag. Sinds 1990-92 is het aantal mensen met honger verminderd met 209 miljoen, van 18,7% tot 11,3% van de wereldbevolking.

Wie zijn de Friends?

Na het succes van de gesponsorde halve marathon van Amsterdam in 2006, waarbij door José Cubo in totaal meer dan € 17.000 werd opgehaald voor The Hunger Project Nederland, besloot een groep ex-voetballers van RODA ‘23 (Rolf de Horde, Marcel Kragtwijk, Frank de Horde, José Cubo, Erwin de Horde en Erik Boeree) gezamenlijk de loopschoenen aan te trekken en te gaan lopen voor dit goede doel. Dit levert o.a. sponsorgeld op per gelopen wedstrijdkilometer. De resultaten van Friends Run For The Hunger Project zijn te volgen via Twitter (@Friends_Run en Facebook. Wilt u The Hunger Project steunen via Friends Run? Laat het weten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.