Bijgewerkt: 17 april 2021

1500 bezoekers tijdens Open Dag 2011 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-03-2011

Op zaterdag 19 maart 2011 tussen 11.00 en 15.00 uur bezochten ongeveer 1.500 mensen Ziekenhuis Amstelland. In het thema "KIJK! OPERATIE" konden jongeren tussen 9 en 19 jaar kijken, hoe het is om in een ziekenhuis te werken. Samen met broertjes, zusjes, ouders en opa en oma bezochten vele honderden kinderen en jongeren afgelopen zaterdag het ziekenhuis.

Zowel voor de jongere kinderen als de middelbare scholieren, die zich oriënteren op een vervolgopleiding, waren er activiteiten georganiseerd. De activiteiten waren niet beperkt tot de medische beroepen, er was ook aandacht voor administratieve en technische beroepen. Voor de deur van het ziekenhuis stonden de medewerkers van de ambulancedienst al klaar om de kinderen én hun ouders een kijkje te gunnen in de ambulance en ze alles te vertellen over hun werk als verpleegkundige op een ambulance.

beademing  Amstelveen
(Foto ZHA - 2011)

Deze meisjes krijgen tijdens de open dag in het ziekenhuis een cursus beademing


De gipsverbandmeester was favoriet, vooral bij de jongere kinderen. Iedereen kreeg een mooi gekleurde armband en gebruikte het keycord van het ziekenhuis als mitella. Veel kinderen probeerden hun vaardigheden als toekomstig chirurg uit in de speciaal ingerichte operatiekamer of bij orthopedisch chirurg Kleyn Molenkamp die de kinderen begeleidde bij een kijkoperatie op een (kunst)knie. Zeer geconcentreerd probeerden de kinderen de knie weer te 'repareren'.

Op de beroepenmarkt stonden medewerkers van het ziekenhuis die informatie verstrekten over werken in het ziekenhuis. Ook het Nova College was aanwezig met informatie over allerlei opleidingen in de zorg; zowel medische beroepen als administratieve beroepen.

Op de verpleegafdelingen en de informatiemarkt konden de kinderen van alles uitproberen. Hun longinhoud meten, hun gezichtsvermogen testen, elkaars bloeddruk meten, hartslag luisteren of op een kunstarm bloed prikken. Maar ook leerden de kinderen reanimeren, elkaar ophijsen in een tillift, een baby verschonen in een couveuse en ze kregen een kijkje in de keuken van de verloskundigen. De diëtistes van het ziekenhuis hadden een heel voedingscircuit ingericht voor de kinderen en de stomaverpleegkundige en medewerkers van de Geestelijke Verzorging gaven toelichting op hun werk.

Op de afdeling Radiologie gingen de kinderen op zoek naar de botbreuken of mochten ze de organen weer op de juiste volgorde terugleggen in een pop. Maar natuurlijk mochten ze ook even bij de MRI-scan kijken en konden ze een echo van een baby zien.

De afdeling Logistiek en Techniek was ook met veel enthousiasme aanwezig. Want in een ziekenhuis werken niet alleen witte jassen! Hoe krijgt iedereen in het ziekenhuis zijn spullen? Hoe komen de bedden op de juiste plek? Wie beheert het magazijn en wat ligt daar allemaal? Wie maakt alle apparatuur als het stuk is? De kinderen mochten vragen stellen, een kijkje nemen in het magazijn en natuurlijk met een bed rijden in de gangen!

En als klap op de vuurpijl konden alle kinderen alvast eens proberen hoe een witte jas of blauw OK-pak hun stond. Want misschien worden ze in de toekomst onze collega! Natuurlijk met alle toebehoren erbij en alles werd vastgelegd in een heuse fotostudio. Ook een aantal vaders en moeders zagen hun kans schoon en lieten zich portretteren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.