Bijgewerkt: 28 mei 2023

14 arrestaties drugsrederij

Nieuws -> Politie

Bron: OM
28-02-2006

Door de Nationale Recherche zijn gistermorgen 27 februari 2006 in nauwe samenwerking met het regiokorps Noord-Holland Noord en de Portugese politie 14 verdachten aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij de import van groothandelsvoorraden hasj en cocaïne. De criminele organisatie importeerde met zeewaardige jachten vermoedelijk grote hoeveelheden hasj en cocaïne uit Afrika en Zuid-Amerika.

De Nationale Recherche heeft bovendien de opsporing verzocht van een zeiljacht van de ‘drugsrederij’ dat zich met een tweekoppige bemanning in de wateren bij Brazilië bevindt in afwachting van een cocaïnetransport naar Nederland. De organisatie onderhield vermoedelijk zelf contacten met drugsleveranciers in Colombia.

Vorig jaar al kon in Zuid-Frankrijk een zeetransport van de organisatie worden onderschept. Daarbij is aan boord van een jacht 3500 kilo hasj in beslag genomen. Het transport was afkomstig uit Marokko.

Door de Nationale Recherche zijn doorzoekingen gedaan in Den Helder (9), Zurich (1), Winschoten (1), Middenmeer (2), Sint Maartensvlotbrug (1), Amsterdam (4), Amstelveen (1), Diemen (1) en Portugal (3). Daarbij is beslag gelegd op vier vuurwapens met munitie, twee auto’s en 70.000 euro aan contant geld.

Van de 14 verdachten (12 mannen en 2 vrouwen) zijn er drie in Portugal aangehouden. Door het Landelijk Parket is aan de Portugese autoriteiten een verzoek tot overlevering gedaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.