Bijgewerkt: 11 juni 2023

134 personen aangehouden tijdens korpsbrede politieacties

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
26-04-2009

Op de eerste dag van de korpsbrede controleactie van de Politie Amsterdam-Amstelland op donderdag 23 april 2009, gericht op het tegengaan van criminaliteit en overlast, heeft de politie 48 personen aangehouden. De actie bestond uit verschillende activiteiten, zoals verkeerscontroles van auto’s en bromfietsen en het aanhouden van gesignaleerden.

Binnen deze controles op 23 april zijn de volgende resultaten behaald:

- 23 Personen zijn aangehouden voor diverse zaken in het opsporingsregister. Het gaat om gezochten voor misdrijven, maar ook om niet betaalde boetes. Eén van hen had een boete van 12.000, - euro openstaan, een andere gesignaleerde was niet teruggekeerd van verlof uit een Penitiaire Inrichting.

- 25 Personen zijn aangehouden voor diverse misdrijven.

- Een persoon reed in een dure auto, had 22.000,- euro contant en drie mobiele telefoons bij zich, terwijl hij niet kon aantonen hoe hij zich deze zaken kon veroorloven. De auto, het geld en de telefoons zijn derhalve in beslag genomen.

- Rijksbelastingen heeft 4000,- euro contant geïnd, één auto ingenomen en op vijf auto’s beslag gelegd.

- Gemeentebelastingen heeft 5300,- euro direct geïnd, vijf auto’s afgesleept en op acht auto’s beslag gelegd. Ook werd actief naar veelplegers gezocht, die vervolgens in een hulpverleningstraject met zorgpartners werden gebracht.


Tweede actiedag: 33 aanhoudingen

Op de tweede dag van de korpsbrede controleactie, gericht op het tegengaan van criminaliteit en overlast, heeft de politie op vrijdag 24 april 2009, 33 personen aangehouden. De actie bestond weer  uit verschillende activiteiten, zoals verkeerscontroles van auto’s en bromfietsen en het aanhouden van gesignaleerden. Daarnaast vond er ook een preventief fouilleeractie plaats in de drie veiligheidsrisicogebieden.

Binnen deze controles zijn de volgende resultaten te melden.

- Er zijn 14 personen aangehouden ter zake diverse misdrijven. Daarnaast hield de politie, op de Mauritskade rond vier uur in de middag, een 60-jarige bestuurder van een bestelauto aan die het bagageruim van zijn bestelauto vol had liggen met opengebroken asbestplaten.

- Er zijn verder 19 personen zijn aangehouden voor diverse zaken, waarvoor zij in het opsporingsregister stonden. Het gaat om gezochten voor misdrijven, maar ook om niet betaalde boetes.

- Een 30-jarige automobilist bleek ‘s-middags rond vier uur bij controle op de Mauritskade niet alleen 27 geldboetes te hebben openstaan, maar ook gezocht te worden voor de mogelijk betrokkenheid bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost in 2007.

- Bij de preventief fouilleeractie in het veiligheidsrisicogebied in Amsterdam Zuidoost, werd rond twee uur ’s-nachts op de Karspeldreef, in een personenauto een geladen vuurwapen aangetroffen. Omdat niet duidelijk is wie van de vier inzittenden de eigenaar van het wapen is, werden zij alle vier gearresteerd.

- De beide belastingsdiensten ontvingen aan directe betalingen ongeveer 7000,- euro, waarbij de hoogste betaler, direct 1000,- euro afrekende. Op 30 personenauto’s werd beslag gelegd, waarbij er 17 direct werden afgevoerd.


3e dag grote regionale controle

Op de derde dag van de korpsbrede controleactie, gericht op het tegengaan van criminaliteit en overlast, heeft de politie op zaterdag 25 april 2009, 53 personen aangehouden. De actie bestond uit verschillende activiteiten, zoals verkeerscontroles van auto’s en bromfietsen, het aanhouden van gesignaleerden en het binnen een zorgtraject brengen van veelplegers. Daarnaast vond zaterdagavond een preventief fouilleeractie plaats in de drie veiligheidsrisicogebieden.

Binnen deze controles zijn de volgende resultaten te melden.

- Er zijn 33 personen aangehouden vanwege diverse misdrijven, waaronder negen voor het rijden onder invloed. Een bestuurder, die werd aangehouden voor het rijden onder invloed toonde een vervalst rijbewijs. Hij had reeds een rijontzegging vanwege rijden onder invloed. Een andere automobilist had13 sloffen sigaretten in zijn auto, die hij voor een gering bedrag had gekocht.

Hij is aangehouden voor heling. Verder zijn 20 personen aangehouden voor diverse zaken, waarvoor zij in het opsporingsregister stonden. Eén van de gearresteerden stond 15 keer in het systeem en moet ongeveer 1500,- euro aan openstaande boetes betalen. Zijn auto had dusdanig slechte remmen, dat zijn kenteken is ingevorderd. Door de aanhouding van een andere automobilist kon een internationaal opsporingsonderzoek voor Suriname worden uitgevoerd. Hij werd gezocht vanwege opiumhandel.

- Een persoon reed in een dure auto, had 5000,- euro contant en twaalf mobiele telefoons bij zich, terwijl hij niet kon aantonen hoe hij zich deze zaken kon veroorloven. De auto, het geld en de telefoons zijn derhalve in beslag genomen.

- Bij preventief fouilleeracties in de veiligheidsrisicogebieden zijn 29 wapens aangetroffen, waaronder 25 messen, een bijl, twee breekijzers en een vuurwapen - Door de beide belastingsdiensten zijn weer directe betalingen ontvangen en beslag gelegd op diverse personenauto’s.

Ook werd actief naar veelplegers gezocht, die vervolgens in een hulpverleningstraject met zorgpartners werden gebracht. 18 van hen zijn gisteren een traject in geholpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.