Bijgewerkt: 15 mei 2021

115.000 euro geschonken aan Ronald McDonald Centre Only Friends

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds
27-01-2009

Rabobank Amsterdam, Rabobank Foundation en Interpolis schonken gezamenlijk € 115.000 aan Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening. Van het geld wordt een kunstgrasveld aangelegd in Amsterdam-Noord.

Maandag 26 januari 2009 werd de cheque overhandigd en plaatsten de Marktdirecteur Markt Noord en de directeur Markten van de Rabobank Amsterdam, samen met de directie van de Rabobank Foundation, Ronald McDonald Centre Only Friends en het Ronald McDonald Kinderfonds een vlag op de middenstip van het toekomstige kunstgrasveld.

McDonalds Amstelveen
(Foto: Marco Keyzer - 2009)

De cheques worden vastgehouden door v.l.n.r.: Adriaan Slurink (Marktdirecteur Markt Noord van Rabobank), Onno Adolfs (algemeen directeur Ronald McDonald Centre Only Friends) en Dennis Gebbink (directeur sport & spel van het Centre).  Links van Adriaan Slurink staat Pierre van Hedel, directeur van de Rabobank Foundation


Maatschappelijk betrokken

De Rabobank Foundation - het maatschappelijke fonds van de Rabobank - onderschrijft vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid de ambities van het Kinderfonds en steunt al jarenlang de Ronald McDonald Huizen en projecten, zowel materieel als immaterieel.

De financiële ondersteuning van de Rabobank Foundation is met name gericht op het opzetten van nieuwe Ronald McDonald Huizen en projecten. Daarnaast zijn lokale Rabobanken ook intensief betrokken bij de Huizen in hun werkgebied.

Rabobank Amsterdam is enthousiast over dit initiatief en is trots met deze donatie een bijdrage te kunnen leveren aan de realisatie van dit project.

De Rabobank Foundation is een onafhankelijke stichting binnen de Rabobank organisatie en wordt gevoed door de lokale banken en Rabobank Nederland die elk jaar een deel van de nettowinst afstaan aan de Rabobank Foundation.

Ronald McDonald Centre Only Friends

Ronald McDonald Centre Only Friends wordt het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening. Nu al kunnen jongens en meisjes met een handicap voetballen, handballen, judoën en rolstoelbasketballen bij de sportclub Only Friends.

In het Ronald McDonald Centre kunnen kinderen straks ook kiezen voor tennis, volleybal en andere zaalsporten. Het Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Naar verwachting opent het Centre begin 2010 zijn deuren.

Ronald McDonald?

Ronald McDonald is een clown en wordt gebruikt als een mascotte van de McDonald’s fast-food restaurant keten. In televisie-commercials, bewoont de clown een fantasiewereld, genaamd McDonaldland en heeft avonturen met zijn vrienden burgemeester McCheese, de Hamburglar, Grimace, Birdie Early Bird, en de FRJ Kids. In de afgelopen jaren, McDonaldland is grotendeels afgebouwd.

Veel mensen gaan full-time in de Ronald McDonald kostuum kinderen bezoeken in ziekenhuizen, om ze een beetje op te fleuren. Een Ronald McDonald Huis is een thuis voor ouders van zieke of gehandicapte kinderen. In Ronald McDonald Huizen logeren ouders vlak bij het ziekenhuis, of instelling waar het kind wordt behandeld of verpleegd. Het gezin kan dicht bij elkaar zijn en het kind tijdens de opname steunen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.