Bijgewerkt: 27 februari 2024

1100 woningen aan de Amstel

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
13-01-2008

Het gebied Amstelkwartier Binnendijks moet een nieuwe stadsbuurt worden waarin Amsterdammers kunnen wonen en werken- staat in een persbericht van de gemeente Amsterdam.

Het gebied Overamstel, wordt van een werkgebied naar een grootstedelijk woon-werkgebied omgevormd. Het gebied wordt opgedeeld in deelgebieden en de bouw wordt stapsgewijs uitgevoerd. Het plangebied is begrensd door de Amstel, de Korte Ouderkerkerdijk en de Spaklerweg en de ophaalbrug. Het gebied heeft een totale oppervlakte van circa 4 hectare, waarvan een landoppervlakte van circa 2 hectare.

Amstelkwartier Amstelveen
(Google Earth/TeleAtlas - 2008)

Het gebied in Amsterdam, waar het Amstelkwartier moet verrijzen met 1100 woningen, hotel, school en winkels


Het Amstelkwartier moet een echte stadse wijk worden met ongeveer 1100 woningen en voorzieningen zoals een hotel, een school en detailhandel. Daarnaast zal er ruimte zijn voor kleine bedrijven.

De stad heeft slechts weinig open ruimte ter beschikking en de ruimte die er is wil het college groen en open houden. Wethouder van Poelgeest: “Huizen bouwen ín de stad is belangrijk. Alleen zo kunnen we het groen om de stad open houden en extra files voorkomen. Dat betekent dat we gebieden zoals het Amstelkwartier zo goed mogelijk moeten benutten. Dit zijn de plekken waar we nog echte, mooie stadswijken kunnen bouwen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.