Bijgewerkt: 22 juli 2024

11 mensen zijn aangehouden in onderzoek naar invoer cocaïne

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
02-12-2020

Amsterdam - Op maandag 23 en dinsdag 24 november 2020 heeft de politie in totaal 11 verdachten aangehouden. Zij zijn verdachte in een onderzoek naar handel en grootschalige invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. Bij invallen en doorzoekingen in 23 huizen, twee bedrijfspanden en drie kluizen in een bank in respectievelijk Almere, Amsterdam, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam heeft de recherche in totaal 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, 16 voertuigen, één boot, luxe kleding, horloges en sieraden aangetroffen en in beslag genomen. Deze actie is het resultaat van intensief en gezamenlijk recherchewerk en onderzoeken van de eenheden Rotterdam, Noord-Holland en Amsterdam. Deze onderzoeken leidden vorige week tot een gezamenlijke actiedag, waarbij bovenstaande resultaten werden behaald. 

Foto Amstelveen
(Foto Politie Nederland - 2020)

In een loods opgeslagen zakken vol cocaïne


Zuidoost. Het Amsterdamse onderzoek is opgestart na het aantreffen van 4.200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen op 22 april 2020 (zie foto). Bij deze actie zijn 14 verdachten aangehouden, grotendeels afkomstig uit Amsterdam-Zuidoost. Naar aanleiding van deze vondst (zie foto) werden diverse personen en bedrijven uitgebreid onder de loep genomen. Amsterdamse en Rotterdamse netwerken van opdrachtgevers en ‘facilitators’ zijn uitvoerig in kaart gebracht. Zo bleek uit het Amsterdamse onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties en transportmiddelen met verborgen ruimtes. Ook in Rotterdam startten rechercheurs van de Zeehavenpolitie een onderzoek naar een mogelijk corrupte medewerker van een rederij, die ook een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van de partij drugs in België. 

Openbaar Ministerie. De aangehouden verdachten variëren tussen de 20 en 33 jaar en zaten tot vrijdag 27 november 2020 in de volledige beperkingen. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elke verdachte een afzonderlijke rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.