Bijgewerkt: 14 juli 2024

10de NK Estafette in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
19-09-2009

Op 26 en 27 september 2009 organiseert AV Startbaan op het atletiekcentrum Startbaan in Amstelveen voor de 10e keer de NK Atletiek, in opdracht van de Nederlandse Atletiekunie.

Estafette  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Estafette lopers


Het Nederlands Kampioenschap Estafettes voor senioren, masters en AB-junioren op basis van het door de Atletiekunie vastgestelde estafetteprogramma wordt georganiseerd. Ook vindt dit weekend de wedstrijd '4 x veel' plaats. De belangstelling voor deelname aan dit nationale evenement weer groter dan vorig jaar, dit haar hebben zich maar liefst bijna 650 ploegen ingeschreven.

In dit estafetteweekend zullen allerlei ploegen van diverse verenigingen in alle categorieën hun klachten meten op zowel de reguliere als de bijzondere estafettevormen. Om aandacht te schenken aan de gehandicaptenatletiek organiseert AV Startbaan speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking de wedstrijd '4 x veel*.

Het publiek is beide dagen van harte welkom vanaf 9.00 uur tot 17.30 uur op het atletiekcentrum Startbaan in Amstelveen. Het programma begint om 10.00 uur. De officiële opening wordt op zaterdag om 10.30 uur verricht door burgemeester Jan van Zanen. AV Startbaan steunt de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar deze stichting.

Estafette

Len Alofsen, voorzitter organisatie NK estafette en 4xVeel:

“Estafette lopen is strijd leveren.

Het lopen van estafettes is een strijd. Het afgelopen jaar heb ik als wedstrijdleider vele malen competitieploegen zien strijden om de beste tijden op de estafette. Wissels op het scherpst van de snede. En zorgen datje het beste uitkomt bij het volgende wisselpunt en bij de volgende loper. Elke meter wordt bestreden. En bij de competitie kan dit het verschil uitmaken tussen een podiumplaats en een 10e plaats. Dus worden er ook risico's genomen. Bij de start, bij het wisselen, in de bochten, overal ligt het noodlot op de loer. Maar gelukkig gaat het 9 van de 10 keer goed.

Het meedoen aan het NK Estafette is ook zo'n strijd. Dit jaar begon deze strijd op 1 juni, om 12.00 uur's nachts. Dat was het moment waarop de inschrijving geopend werd. Een uur later waren er al 90 teams ingeschreven. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, zo rond een uur op 7, nog steeds op 1 juni, waren er 270 teams ingeschreven.

En er waren ook al een aantal teams gediskwalificeerd. Deze waren niet volgens de regels ingeschreven en werden dus weer verwijderd door de organisatie. En zoals het bij sommige competities geldt, kregen zij nog een herkansing in de tweede inschrijfronde. Dit keer zonder puntenverlies en dus nog steeds kans op de volle winst.

Voor 2009 was de regel ingesteld dat er nog slechts één ploeg per vereniging per categorie mocht worden ingeschreven, in de hoop dat we daardoor meerdere verenigingen kunnen bereiken en dat het niveau nog iets hoger wordt. Ik denk dat de regels gewerkt hebben. Het aantal inschrijvingen is nog steeds groot, maar wel meer verdeeld over meer verenigingen. En helaas is het aantal teleurstellingen ook nog groot. Maar de tweede inschrijfronde laat zien dat de herkansing goed gebruikt wordt. Op het moment dat ik dit schrijf, sijpelen de inschrijvingen nog steeds binnen.

En dit jaar zijn er weer diverse Nederlandse ploegen die een poging zullen doen de Nederlandse Records scherper te stellen. Die hebben hun strijd met de tijd. Ik wens alle deelnemers en medewerkers weer twee mooie en sportieve dagen met veel strijd toe. Zij allen maken dit evenement tot een succes.”

Adres: Startbaan" 1a, 1185 XP Amstelveen Kijk ook op de website: NK Estafette en het programmaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.